ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάρια για τον Ρήγα

σεμινάρια-για-τον-ρήγα-423605

Σεμινάρια του Ρήγα διοργανώνονται από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Τα «Σεμινάρια του Ρήγα» θα πραγματοποιηθούν στη γενέτειρα του Ρήγα, το Βελεστίνο, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 10 π.μ. – 2μ.μ. και 4 μ.μ. – 7 μ.μ. με ένα διάλειμμα για ένα ελαφρό γεύμα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί παράλληλα έκθεση βιβλίων και εντύπων σχετικών με τον Ρήγα Βελεστινλή. Σκοπός των Σεμιναρίων αυτών είναι να δίνεται η ευκαιρία για διεξοδική ανάλυση μιας συγκεκριμένης ενότητας κάθε φορά της ζωής και του έργου του επαναστάτη και εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798). Μετά την εισήγηση ενός θέματος στη συνεχεία θα γίνεται συζήτηση με τους συμμετέχοντες στα Σεμινάρια, ώστε να απαντώνται όλες οι ερωτήσεις και απορίες, που θα υπάρξουν.

Εισηγητές στα Σεμινάρια του Ρήγα 2011 είναι οι: Αθανάσιος Καραθανάσης, Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η εποχή του Ρήγα». Επίσης προγραμματίζεται η εισήγηση με θέμα «Το στρατηγικό σχέδιο του επαναστάτη Ρήγα Βελεστινλή για την απελευθέρωση των σκλαβωμένων», από τον Δημήτριο Καραμπερόπουλο, Πρόεδρο Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα, επιμελητή των ολοκληρωμένων για πρώτη φορά επανέκδοσης των Απάντων του Ρήγα. Η Αργυρούλα Δουλγέρη – Ιντζεσίλογλου, Δ.Φ., Προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, θα αναπτύξει το θέμα «Ρήγας Βελεστινλής και Αρχαιότητες».

Το κόστος συμμετοχής για κάθε συμμετέχοντα στα «Σεμινάρια του Ρήγα 2011» συμβολικά θα είναι πέντε ευρώ. Θα δίδονται και βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης στα Σεμινάρια. Οι δηλώσεις συμμετοχής στα «Σεμινάρια του Ρήγα 2011», θα δίνονται στoν πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα Δρ. Δημ. Καραμπερόπουλο, στο τηλέφωνο 6944304968 ή στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αρετή Πρίντζου, στο τηλέφωνο 6973994270.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου