ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αστικές λαϊκές μουσικές

αστικές-λαϊκές-μουσικές-338574

Ολα είναι έτοιμα για το 7ο πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τη μουσική – Ο Δημήτρης Μυστακίδης σε σόλο παράσταση πλαισιώνει το συνέδριο

Μουσική παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι σύνεδροι στην έναρξη του 7ου πανελλήνιου συνεδρίου με θέμα αστικές λαϊκές μουσικές, το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Ερευνας «Ο Απόλλων» Καρδίτσας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητας Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας και την Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, στην Καρδίτσα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Παυσίλυπο.

Πρόκειται για την παράσταση «Αμέρικα», που ο Δημήτρης Μυστακίδης, σε σόλο, διασκευάζει και ερμηνεύει με την ιδιαίτερη τεχνική της τσιμπητής κιθάρας ρεμπέτικα τραγούδια, που κυκλοφόρησαν και ακούστηκαν ζωντανά στην Αμερική από Ελληνες μετανάστες μουσικούς.

Την ίδια μέρα το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Ερευνας «Ο Απόλλων» Καρδίτσας θα τιμήσει τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευάγγελο Αυδίκο για την πολύχρονη συνεργασία, την επιστημονική υποστήριξη και γενικότερα την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό.

Ο συνεργάτης του Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο Απόλλων» Καρδίτσας υπήρξε πρόεδρος των 4ου, 5ου και 6ου συνεδρίου και βοήθησε με την εμπειρία και τις γνώσεις του να ανεβάσει πιο ψηλά τον πήχη των συνεδρίων και των αντίστοιχων τόμων των πρακτικών που εκδόθηκαν.

Την παρουσίαση του έργου του θα κάνει ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Παλαιοθόδωρος.

Οι σύνεδροι και οι φίλοι του αστικού λαϊκού τραγουδιού στις επόμενες 6 συνεδρίες, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου από 9.00 π.μ. μέχρι 9.00 μ.μ. και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από 9.00 π.μ. μέχρι 2.00 μ.μ., με τα απαραίτητα διαλείμματα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις σημαντικών πανεπιστημιακών δασκάλων από όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της χώρας μας, καθώς και πολλών ερευνητών και μελετητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου