ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποίηση με… χρώμα

ποίηση-με-χρώμα-344688

Εντυπωσιακά έργα με δυνατά μηνύματα εκθέτει η Κατερίνα Σαμαρά στην γκαλερί «δ»

Παρουσία δεκάδων φιλότεχνων εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση έργων της Κατερίνας Σαμαρά στον Χώρο Τέχνης «δ», που βρίσκεται στη διεύθυνση Χατζηαργύρη με Ιάσονος στον Βόλο.

Η σειρά των έργων, που παρουσιάζει η βραβευμένη εικαστικός, αναδεικνύει την ποιητική διάσταση της τέχνης, που ενώνει το χρώμα, την εικόνα και τον έμμετρο λόγο σε απόλυτη συμμετρία, με βαθιά ευαισθησία.

«Τώρα κεντάς μεσ’ τη σιωπή ξανά τα όνειρά σου», ο τίτλος – παραίνεση της έκθεσης, που αφηγείται τα βιώματα της δημιουργού. Αναλύοντας το βαθύτερο νόημα του έργου της, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «αυτό που θέλω να υπογραμμίσω μέσα από το έργο μου είναι να μην ξαναγίνει πόλεμος. Προσωπικά, βίωσα τον εμφύλιο, όταν ήμουν πολύ μικρό παιδί και οι πρώτες μου εικόνες αποτυπώνονται στα έργα μου».

Το έργο της μιλά για την ειρήνη και μετουσιώνεται μέσα από τα βιώματά της σε τέχνη, που ηρεμεί το πνεύμα και την ψυχή.

Η συγκεκριμένη έκθεση μεταφράζεται ως η αποτύπωση στιγμών και αισθήσεων της γνωστής καλλιτέχνιδας, που ζει και δημιουργεί στον Βόλο, αποδίδοντας με την ξεχωριστή έως ιδιότυπη εικαστική προσέγγιση. Φυσικά υλικά και ύλη συμπλέουν αρμονικά και καλλιτεχνικά αποδίδοντας άλλοτε μορφές και άλλοτε σχήματα συνοδευόμενα από σκέψεις και λέξεις, που προσδιορίζουν εποχές και καταστάσεις.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου