ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εφυγε» ένας άσος…

εφυγε-ένας-άσος-351755

Απεβίωσε ο Ανδρέας Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν μέλος γνωστού βολιώτικου συγκροτήματος

Συναισθήματα θλίψης και συγκίνησης προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και ευρύτερα η είδηση του θανάτου του άσου της μουσικής Ανδρέα Γεωργιάδη σε ηλικία 86 ετών.

Μέλος του γνωστού βολιώτικου συγκροτήματος «Τέσσερις άσοι», ήταν ταλαντούχος μουσικός και μαζί με τον αδελφό του Αρη Βολιώτη, επίσης μέλος του ίδιου συγκροτήματος, είχαν πραγματοποιήσει πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε νεαρή ηλικία.

Μέλος της χορωδίας της Καλαμαριάς, όπου ζούσε, δίδασκε επί πολλά χρόνια στο δημοτικό ωδείο Καλαμαριάς και είχε τιμηθεί για τη μουσική του δραστηριότητα από τον Δήμο Καλαμαριάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Είχε πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό, σε γνωστά κέντρα, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς διαφόρων χωρών, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές.

Στο διάστημα από το 1992 μέχρι το 2010 ήταν μέλος του συγκροτήματος «Τέσσερις άσοι», που αποτελούνταν επίσης από τους Αρη Βολιώτη, Αλέκο Καλορίζο και Αντώνη Βαΐτση. «Νονός» του συγκροτήματος ο Τάσσος Μητρογώγος, ο οποίος εμπνεύστηκε το όνομα «Τέσσερις άσοι» από τα αρχικά των ονομάτων των μελών, οι οποίοι, σημειωτέον, χαρακτηρίστηκαν ως «άσοι της μουσικής» από το κοινό του Βόλου.

Το συγκρότημα, που ακολουθούσε πάντα νοσταλγικούς μουσικούς δρόμους, είχε πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης, καλλίφωνος κιθαρωδός, είχε συνεργαστεί με τον Γιώργο Μητσάκη, τον Ιβάν Ρεμπρόφ και άλλα μεγαθήρια της μουσικής, εγγράφοντας πολλές επιτυχημένες στιγμές στην καριέρα του. Γνωστός και αγαπητός στον καλλιτεχνικό χώρο, είχε πολλούς φίλους, ενώ ανάμεσα στους θαυμαστές του ήταν και ο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας και επισκεπτόταν τακτικά το κέντρο, όπου εμφανίζονταν στη Γερμανία.

Η ζωή του ταυτίστηκε με τη μουσική και όσοι τον γνώρισαν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την καλοσύνη, την ευγένεια, τη μουσική του κατάρτιση και το ταλέντο του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου