ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χαιρετίσματα από τον Βόλο…

χαιρετίσματα-από-τον-βόλο-356380

Στέλνει στους φίλους της μουσικής ο συνθέτης Κώστας Ράπτης με το τρίτο του cd

«Χαιρετίσματα από τον Βόλο» στέλνει με την τρίτη του δισκογραφική δουλειά ο πολυγραφότατος συνθέτης Κώστας Ράπτης, ενώ προετοιμάζει ήδη το τέταρτο, κατά σειρά, cd.

Ο Βολιώτης συνθέτης και στιχουργός δεν σταματά να εμπνέεται και να δημιουργεί, έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και το συναίσθημα. Σε κάθε τραγούδι καταθέτει την ευαισθησία του, ενώ δεν παραλείπει να σατιρίσει την επικαιρότητα με σκωπτικό ύφος σε ορισμένες δημιουργίες του.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την τρίτη δισκογραφική δουλειά, αναφέρει ότι «περιλαμβάνει ερωτικά τραγούδια, σε ήχο ρεμπέτικο. Το ένα είναι σκωπτικό, όπως τα προηγούμενα και τα υπόλοιπα ερωτικά. Πάντα κινούνται σε λαϊκό χρώμα».

Τα τραγούδια φέρουν όλα τη δική του σφραγίδα, μουσική, στίχοι και ερμηνεία, ενώ, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, συνεργάζεται πάντα με μουσικούς από τον Βόλο, με το ντόπιο δυναμικό, καθώς η περιοχή διαθέτει άριστους επαγγελματίες. «Είναι τραγούδια που έχουν το παλιό λαϊκό χρώμα. Λαϊκές μπαλάντες και ζεϊμπέκικα, που πατούν σταθερά στο παλιό, λαϊκό τραγούδι» επισημαίνει.

Αναλύοντας το ύφος των τραγουδιών που συνθέτει, ο Βολιώτης δημιουργός υπογραμμίζει ότι «σε αντίθεση με τη σύγχρονη τάση, να κυκλοφορούν τραγούδια με μελωδία απλή, προβλέψιμη και αναμενόμενη, προκειμένου να μείνουν στα αφτιά των ακροατών και να γίνουν σουξέ, τα δικά μου βασίζονται στη μελωδία, δεν έχουν ξενόφερτο ήχο» είπε, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις στη μουσική».

Οι μουσικοί που συμμετέχουν στο cd είναι οι Σταύρος Κουσκουρίδας κλαρίνο, Αλέξανδρος Καζίλας μπουζούκι, Κώστας Παππάς, Δημήτρης Γεράσης κιθάρα, Νώντας Αδάμος ακορντεόν, Χρήστος Δασκαλόπουλος βιολί. Την ηχοληψία ανέλαβε ο Τάσος Κουλούρης.

Τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα στο You Tube, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος αντλεί έμπνευση στη θέα που αντικρίζει κάθε φορά που βρίσκεται στο εξοχικό του στο Κεραμίδι.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου