ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικές δράσεις του «Κένταυρου» στην Αθήνα

πολιτιστικές-δράσεις-του-κένταυρου-357968

Ο Κένταυρος και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», ομώνυμη του πηλιορείτικου φεστιβάλ Αφήγησης, προβαίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού-ΜΝΕΠ (πρώην Μουσείο Ελληνικής ΛαΪκής Τέχνης (ΜΕΛΤ) στα πλαίσια του θεσμού «ΕυρωπαΪκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019».

Το φετινό θέμα είναι: «Τέχνες και Ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο» και παρουσιάζει στον ατμοσφαιρικό χώρο του Λουτρού των Αέρηδων στην Πλάκα, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου την παραμυθιακή αφήγηση «Του Κωνσταντή: Η ιστορία μιας υπόσχεσης, μιας κατάρας και μιας επιστροφής…» βασισμένη σε δέκα προφορικές παραλλαγές από όλη την Ελλάδα, της υπόθεσης του γνωστού δημοτικού τραγουδιού «Του νεκρού αδερφού».

Η εν λόγω αφήγηση είχε παρουσιαστεί στο πρόσφατο 9ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου με εξαιρετική επιτυχία και ανταπόκριση κοινού τον περασμένο Αύγουστο στην αυλή του παραδοσιακού αρχοντικού Σταθόπουλου στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, με τους ίδιους συντελεστές, στην αφήγηση τον αΪγιωργίτη της διασποράς Δημήτρη Β. Προύσαλη, σε στίχους του ποιητή Δημήτρη Φιλελέ και πρωτότυπη σύνθεση και τραγούδια του Φίλιππου Πλακιά.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη επίσης στους εορτασμούς για τα 100χρονα του Μουσείου.

Ο Κένταυρος δρομολογεί ήδη τις διαδικασίες για την προετοιμασία του 10ου-επετειακού Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» για τον επόμενο Αύγουστο του 2020 με πολλές εκπλήξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου