ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων

συνεχίζονται-οι-εγγραφές-στο-τμήμα-δη-359506

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου καθώς και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Για ακόμη μία χρόνια θα λειτουργήσουν τμήματα τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προηγούμενη εμπειρία τους.

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2019-2020 προγραμματίζει τη λειτουργία προγραμμάτων που αφορούν στις εικαστικές τέχνες, στη λογοτεχνία και στην ποίηση, στο θέατρο, στη γλώσσα και στον πολιτισμό άλλων χωρών, καθώς και στην πληροφορική.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

  • Δημιουργική Γραφή, θα λειτουργήσουν τμήματα Α, Β και Γ κύκλου, εφήβων και ενηλίκων, εργαστήρι Ποίησης, Ταξιδιωτικήs Αφήγησης και δημιουργίας Ταξιδιωτικών Οδηγών, Αστυνομικής Λογοτεχνίας και Κινηματογραφικoύ Σεναρίου.
  • Φωτογραφία, θα λειτουργήσουν τμήματα Α, Β & Γ κύκλου αντίστοιχα (μόνο για ενήλικες).
  • Photoshop, Τοσεμινάριο διάρκειας 30 ωρών θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.
  • Ζωγραφική, πρόκειται για εργαστηριακούς κύκλους μαθημάτων με διάφορες θεματικές ενότητες. Oι κεντρικοί άξονες των εργαστηρίων είναι η εκμάθηση του ελεύθερου σχεδίου, του χρώματος και άλλων τεχνικών που θα πραγματοποιούνται από διαφορετικούς εκπαιδευτές. Το μάθημα διάρκειας τριών ωρών θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και απευθύνεται τόσο σε εφήβους όσο και σε ενήλικες.
  • Εργαστήρι Ψηφιδωτού – Α κύκλος «Η συνάντηση με την Τέχνη του Αρχαίου Ψηφιδωτού. Πρόκειται για εργαστήρι εκμάθησης της τέχνης του Ψηφιδωτού το οποίο θα λειτουργήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι συμμετέχοντες αρχικά θα ασχοληθούν με τη τέχνη του Κλασσικού Ψηφιδωτού και στη συνέχεια με το Σύγχρονο Ψηφιδωτό.
  • Κεραμική, πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι μύησης στη τέχνη της πηλοπλαστικής.
  • Σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ: Αρχαρίων (24 ώρες), Τμήμα εκμάθησης της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή (30 ώρες). Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι ενότητες: MicrosoftWord, Microsoft Εxcel, InternetOutlook, Microsoft Access (20 ώρες), Microsoft PowerPoint (20 ώρες), δημιουργίας Ιστοσελίδας (στο περιβάλλον WordPress) (30 ώρες), εκμάθησης και σωστής χρήσης του συστήματος Android σε κινητά και σε tablet (12 ώρες), διαφήμισης στα SOSIAL MEDIA (SOSIAL MEDIA MARKETING) (24 ώρες)
  • Comic – Η 9η Τέχνη, το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως σχεδιαστικής εμπειρίας. Θα λειτουργήσουν τμήματα εφήβων και ενηλίκων.
  • Εργαστήρι Εικαστικών Κατασκευών, Κατασκευές από απλά και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί και χαρτοπολτό, στολισμένα και ζωγραφισμένα στο χέρι. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν διάφορες εικαστικές διακοσμητικές συνθέσεις στα πλαίσια μιας καλλιτεχνικής έμπνευσης και αναζήτησης εξωτερικεύοντας και εκφράζοντας πτυχές της προσωπικότητάς τους. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.
  • Πολιτιστικό πρόγραμμα Ισπανικής Γλώσσας, πρόκειται για ένα πολιτιστικό «ταξίδι» στον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής, την ιστορία και την κουλτούρα των Ισπανόφωνων χωρών μέσα από τη διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας. Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.
  • Εργαστήριο Ιστορίας Τέχνης με το πρόγραμμα «Ταξίδια με (την) Τέχνη» για ένα δίωρο την εβδομάδα.
  • Θεατρικό Εργαστήρι που λειτουργεί στο Αχίλλειον για προχωρημένους και αρχάριους, εφήβους και ενήλικες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, ή να καλούν στο τηλέφωνο 24210-33692 & 24210-25363.

Επίσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας συνεχίζεται η λειτουργία του Εργαστηρίου Ζωγραφικής για εφήβους και ενήλικες.

Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει Εργαστήριο Κουκλοθέατρου με κατασκευή και εμψύχωση κούκλας με διαφορετικές ηλικιακές ομάδες παιδιών Δημοτικού και εφήβων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου στον αριθμό 242191150 στις 14.00-21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου