ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάγεψε με την κιθάρα του ο Βολιώτης Ντίνος Γκρίνιας

μάγεψε-με-την-κιθάρα-του-ο-βολιώτης-ντί-363367

Δόξασε το ρεμπέτικο στο φεστιβάλ Μπλόκου Κοκκινιάς

Παγκόσμια πρώτη εκτέλεση για ρεμπέτικα τραγούδια της προπολεμικής περιόδου, της κατοχής, του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ερμηνευμένα με κλασικές κιθάρες στο 4ο φεστιβάλ κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς, με την κύρια συμμετοχή ως ενορχηστρωτή και σολίστ του Βολιώτη κιθαριστή και ενορχηστρωτή της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου Ντίνου Γκρίνια, καλλιτεχνικού διευθυντή της Ρεμπέτικης Κιθαριστικής Ορχήστρας.

Οι καταξιωμένοι σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Ντίνος Γκρίνιας, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Σταυρόπουλος και οι τραγουδιστές Μπάμπης Κοντραφούρης, Δημήτρης Λογαράς και Ράνια Τέκου δόξασαν τη ρεμπέτικη μουσική σε μουσικό ταξίδι την περίοδο 1935 – 1960, στη συναυλία με θέμα «το ρεμπέτικο συναντά την κλασική κιθάρα», που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββάτο στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς.

Οι ενορχηστρώσεις ήταν των κιθαριστών Ντίνου Γκρίνια, Τάσου Ιωακειμίδη και Δημήτρη Λογαρά, ενώ τα κείμενα, ιστορικά – μουσικολογικά, διάβαζε ο συγγραφέας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μουσικών Ανδρέας Ζεάκις – Γλυνιάς. Τη συναυλία μεταξύ άλλων τίμησε με την παρουσία του ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις μνήμης του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο κιθαριστής και μαέστρος Αντώνης Μυτακίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου