ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λογοτεχνήματα με μηνύματα

λογοτεχνήματα-με-μηνύματα-363925

Η φοιτήτρια Θεοφανώ – Φαιναρέτη Λύτρα εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο

Η Θεοφανώ – Φαιναρέτη Λύτρα, φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προχώρησε στην έκδοση του συγγραφικού της έργου με την επιμέλεια της μητέρας της ποιήτριας Βαρβάρας Τσακουρίδου, που φέρει τον τίτλο «Σχολική ζωή – μέρος της μαθητείας μου στη γη – οι εκθέσεις μου – Μικρά λογοτεχνήματα από τη μαθητική ζωή στα σχολεία του Βόλου «Αγιος Απόστολος ο Νέος» και «Αγιος Ιωσήφ – Saint Joseph»» με την παρακάτω αφιέρωση: «Στους γονείς μου που μου χάρισαν αυτό το συναρπαστικό ταξίδι γνώσης που λέγεται ζωή, καθώς επίσης και «κάνοντας γραμμούλες έμαθα λεξούλες!!! Μαζί με τη μανούλα, έμαθα γραφούλα!!!».

Η Θεοφανώ – Φαιναρέτη Λύτρα μάς λέει: «Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στο σχολείο της ζωής και να ακολουθώ την ευχή της μαμάς μου. Να μην ανταλλάξω ποτέ τη ζωή με τον θάνατο, την ελευθερία με την εξάρτηση, την ακεραιότητα με τον διχασμό. Να έχω πίστη στον εαυτό μου και πίστη στον Θεό, διότι αυτά είναι τα κλειδιά για τη γαλήνη, την ασφάλεια, την υγεία και την ευτυχία».

Ο Ηλίας Κατσάνος, κριτικός λογοτεχνίας, συγγραφέας γράφει για το βιβλίο της Θεοφανούς – Φαιναρέτης Λύτρα τα εξής: «Μία σοφή λαϊκή παροιμία λέει «πού θα πέσει το μήλο; Κάτω απ’ τη μηλιά». Η παροιμία επαληθεύεται με την έκδοση του βιβλίου. Η Θεοφανώ – Φαιναρέτη Λύτρα είναι κόρη της γνωστής ποιήτριας Βαρβάρας Τσακουρίδου και κληρονόμησε το λογοτεχνικό ταλέντο της. Από την πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου μέχρι την τελευταία (έκτη) η Θεοφανώ γράφει εκθέσεις που της έβαζαν οι δάσκαλοί της και τις κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια. H μητέρα της είχε την καλή έμπνευση να τις βάλει σε κάποια σειρά και να τις τυπώσει σε βιβλίο με την επιμέλειά της. Θαυμάζει κανείς το πρόωρο ταλέντο της μικρής Θεοφανούς. Ολες οι εκθέσεις με ποικιλία θεμάτων είναι εξαιρετικές και οι περισσότερες έχουν αποσπάσει την βράβευση και τον έπαινο των δασκάλων της. Είναι μικρά λογοτεχνήματα (πεζά).Τις διάβασα με ενδιαφέρον και τις χάρηκα. Δεν μένει παρά να ευχηθώ στη μικρή συγγραφέα καλή πρόοδο στη φοιτητική της ζωή και ανάδειξη του ταλέντου της στον χώρο της λογοτεχνίας των «μεγάλων»».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου