Εργαστήρια για παιδιά στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-23, 16:18:41
Εργαστήρια για παιδιά στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς

Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι εγγραφές στα εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς. Φέτος το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δύο νέα τμήματα για παιδιά Δημοτικού και εφήβους, που θα λειτουργήσουν παράλληλα με το εργαστήρι κουκλοθέατρου.

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Παίζω με τις λέξεις - Φτιάχνω ιστορίες» συνδυάζει το παιχνίδι, τη δημιουργική ανάγνωση βιβλίων και την ελεύθερη έκφραση. Μέσα από λεξοπαίχνιδα και τεχνικές καλλιέργειας της γλώσσας ενθαρρύνει τα παιδιά να αποτυπώσουν στο χαρτί τον πλούσιο φαντασιακό τους κόσμο. Η μεγάλη βιβλιοθήκη του ιδρύματος είναι ο κατάλληλος χώρος έμπνευσης για τους νέους επίδοξους συγγραφείς.

Το εργαστήρι θεάτρου σκιών φέρνει στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα τον Καραγκιόζη, τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά θα μάθουν την ιστορία του και θα κατασκευάσουν με παραδοσιακό τρόπο όλους τους ήρωες, θα στήσουν τον δικό τους μπερντέ και θα πειραματιστούν στη δημιουργία της δικής τους παράστασης.

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας κλείνει φέτος τα δέκα χρόνια και έχει επίσημα δικό του όνομα. Το «Κουκλοπέδιο» είναι ένας χώρος, όπου οι κατασκευές, το παιχνίδι και η παιδική φαντασία συναντούν τον μαγικό κόσμο του κουκλοθέατρου.

Το παιδικό εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς έχει στο ενεργητικό του κουκλοθεατρικές παραστάσεις, σειρά βίντεο με δακτυλόκουκλες σε ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά, εκθέσεις κούκλας και σκηνικών κατασκευών, καθώς και συμμετοχή μέρους της δουλειάς του σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις. Το Ιδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στηρίζει απλόχερα κάθε προσπάθεια και καινούργια ιδέα του εργαστηρίου.

Ολα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης του ιδρύματος στην Αγριά και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά Δημοτικού. Παράλληλα λειτουργούν και τμήματα προχωρημένων με παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η παιδαγωγός και ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στο τηλέφωνο 6947685136.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=