Συνεχίζονται τα «Θεατροταξίδια» από την Πειραματική Σκηνή

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-04, 14:01:46
Συνεχίζονται τα «Θεατροταξίδια» από την Πειραματική Σκηνή

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους, τα γνωστά «Θεατροταξίδια», λειτουργεί και φέτος από την Πειραματική Σκηνή. Ο συγκεκριμένος κύκλος απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Τα παιδιά παίζουν, δημιουργούν, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα από το θέατρο. Με ασκήσεις κινητικές και φαντασίας τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στον χώρο, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους. Με την παντομίμα αναπτύσσουν την προσωπική τους αντίληψη και τη σωματική τους πειθαρχία. Με τους αυτοσχεδιασμούς και τη δραματοποίηση τα παιδιά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους μαθαίνοντας ταυτόχρονα σωστή άρθρωση και ορθοφωνία. Η φαντασία τους εκδηλώνεται και αναπτύσσεται, αφού συχνά επινοούν τις δικές τους ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από εικόνες, ήχους και αντικείμενα.

Επίσης θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά για να κατασκευάσουν τα δικά τους σκηνικά και κοστούμια, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν φίλους και θα μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν ομαδικά και να συμμετέχουν δημιουργικά στην ολοκλήρωση ενός θέματος.

Στη διάρκεια των δέκα ετών λειτουργίας τους τα «Θεατροταξίδια» παρουσίασαν στο κοινό τα έργα «Η ζωή είναι ωραία», «Το κόκκινο κουβάρι», «Ελάτε να παίξουμε με τις σκιές μας», «Φρικαντέλα», «Ειρήνη» και «Ορνιθες», «Ο Μανωλάκης γυρεύει τον Θεό», «Μερικοί το προτιμούν ελληνικό», «La strada», «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Τα Χριστούγεννα του κυρ Αλέξανδρου», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιουλίου Βερν, «Παραμονές Χριστούγεννα», «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκό και «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες».

Το εργαστήρι εμψυχώνουν η παιδαγωγός, ηθοποιός Βάσω Μπέλιου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής.

Οι συναντήσεις της ομάδας για τη φετινή χρονιά θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Νέες εγγραφές μπορούν να γίνονται στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο 10 π.μ. με 12 μ. ώς το τέλος Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλέφωνο 6944388045.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=