ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο ο Σταμάτης Σπανουδάκης

στο-βόλο-ο-σταμάτης-σπανουδάκης-428554

Η συναυλία αυτή θα μας δείξει μια διαφορετική πλευρά του Σταμάτη Σπανουδάκη. Μια πλευρά πιο ώριμη, πιο άμεση και, σίγουρα, πολύ πιο προσωπική για να εκφράσει το πιο ουσιαστικό, κατά τον ίδιο, κομμάτι της μουσικο-στιχουργικής ψυχής του. «Είναι πολύ το λίγο», μοιάζει να είναι το νέο του στοίχημα.

Καινούργιες μελωδίες και ενορχηστρώσεις, με τον ίδιο περισσότερο να «ακουμπάει» στις κιθάρες του, την Ιροντίνα, τραγουδίστρια στις «Νύφες», να γίνεται όχημα για τις καινούργιες και αγαπημένες τραγουδιστικές μελωδίες του, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη να ηγείται με το δυνατό βιολί του της 12μελούς καινούργιας ορχήστρας εγχόρδων, τον Τσίκο στα τύμπανα και τον Στέφανο Λαρεντζάκη στα κρουστά, χρόνια τώρα ακούραστους μαχητές στους «υπόγειους» αλλά και τόσο ιδιόρρυθμους ρυθμούς του συνθέτη, τον Νίκο Χατζόπουλο στο κοντραμπάσσο, να γεφυρώνει υπεύθυνα ρυθμό και μελωδία, και τον Δημήτρη Γιαννακάκη να αγκαλιάζει με τα πλήκτρα και τους ήχους του όλο αυτό το νέο μουσικό – ενορχηστρωτικό αξιοζήλευτο οικοδόμημα.

Θα ακουστούν κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του «Θέλω να ‘μαι πάντα μαζί σου», αλλά και μερικά ακυκλοφόρητα ακόμη από το δίσκο πού τώρα ετοιμάζει. Βέβαια, όσοι χρόνια τώρα αγαπούν τον ίδιο και τη μουσική του, δεν θα φύγουν χωρίς να γεμίσουν τ´ αυτιά τους και με τις παλιότερες, αλλά ακόμη τόσο σημερινές αγαπημένες μουσικές στιγμές του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία θα διατεθεί για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών και στο Ιερό Ίδρυμα των Ανατολικορωμυλιωτών «Αγία Τριάδα». Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου