ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχημένο το ετήσιο αντάμωμα Αγχιαλιτών στη Νέα Αγχίαλο

επιτυχημένο-το-ετήσιο-αντάμωμα-αγχια-399728

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το αντάμωμα συμπατριωτών και φίλων του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου το βράδυ στην παραλία της Νέας Αγχιάλου στην ταβέρνα «Αλέξανδρος». Περισσότεροι από 200 Αγχιαλίτες και φίλοι του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη και χρειάστηκε να επιστρατευτεί και το ουζερί «Remetzo» για να εξυπηρετήσει τον κόσμο που προσήλθε στην καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ενόψει του τέλους του καλοκαιριού. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν, χορεύοντας και τραγουδώντας, υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος «χορδές και πλήκτρα», που απαρτίζεται από ταλαντούχους μουσικούς.

Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τη μαέστρο Χαρά Σταυράκη -Αναγνώστου στο πιάνο να παίζει τον «Κεμάλ» του Χατζιδάκι και να τραγουδά η παιδική χορωδία και ακολούθως το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τον μαέστρο Δημήτρη Τζουμερκιώτη στα πλήκτρα, τον Στέλιο Δράγνη και τον Γρηγόρη Λάζογλου στο μπουζούκι.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Ελενα Μακρυγιάννη – Κολώνη, η Σία Γουμενοπούλου, ο Ντίνος Κολώνης και ο Κώστας Κουτσοβασίλης. Οι παριστάμενοι απόλαυσαν ένα καταπληκτικό ρεπερτόριο από έντεχνο, λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι, τελειώνοντας το πρόγραμμα με βαλς και ταγκό. Αξιοποιώντας στο έπακρο τις μουσικές γνώσεις και το ταλέντο τους, οι καλλιτέχνες εντυπωσίασαν τους παρισταμένους με τις εκτελέσεις και την ερμηνεία των τραγουδιών, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως μαρτυρούν τα πολυπληθή θετικά σχόλια του κόσμου.

Ολοι έφυγαν ευχαριστημένοι τα ξημερώματα, με την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν του χρόνου.

Ο Απόστολος Ζαφειρόπουλος εκ μέρους του συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους καλλιτέχνες, αλλά και τον ηχολήπτη Νικηφόρο Κατσουράκη, οι οποίοι ανιδιοτελώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, καθώς και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Για την εκδήλωσή μας δεν εστάλησαν προσκλήσεις. Το κάλεσμα έγινε μέσω της εφημερίδας μας «Νέα Αγχίαλος».

Ανάμεσα σε πολλούς φίλους παρευρέθησαν η πρόεδρος Βαλασία Πετρίδη και μέλη του Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, ο πρώην πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Στάθης Γαρατζιώτης, καθώς και η πρόεδρος της χορωδίας Νέας Αγχιάλου Κλεοπάτρα Πολυμενίδη με μέλη του Δ.Σ.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου