ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Χαίρομαι που βρίσκομαι στον Βόλο

μιχάλης-χατζηγιάννης-χαίρομαι-που-βρ-403716

Ο αγαπημένος δημιουργός και ερμηνευτής μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την αποψινή του συναυλία στο Θερινό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Συνέντευξη στη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς και ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, εμφανίζεται απόψε Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 21.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Η συναυλία διοργανώνεται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και περιλαμβάνει όλο το φάσμα της δημιουργικής του έκφρασης. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή την αποψινή του συνάντηση με τους πολυάριθμους φίλους του και ανοίγει τις μελωδικές αποσκευές του, που περιλαμβάνουν καινούργια τραγούδια, αλλά και διασκευές, εκπλήξεις, αλλά και έντονα συναισθήματα, που συνθέτουν μια πορεία επιτυχημένη, η οποία εξελίσσεται διαρκώς.

Γεμάτη περιπέτεια και γνώση η διαδρομή από το «Αγγιγμα ψυχής» μέχρι σήμερα;

Καταρχάς καλημέρα σε όλους. Χαίρομαι που βρισκόμαστε εδώ στον Βόλο και σήμερα το βράδυ έχουμε τη συναυλία μας στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Κάθε διαδρομή που κάνουμε στη ζωή μας έχει πάντα έστω και λίγη περιπέτεια και γνώση. Δεν γίνεται αλλιώς. Ειδικά στην περίπτωση της μουσικής δημιουργίας και έκφρασης τα χαρακτηριστικά αυτά είναι περισσότερο φανερά. Στο χέρι και στη διάθεση του καθενός μας είναι να αδράξει τη μέρα και την ευκαιρία.

Στη διαδρομή μαθαίνει κανείς πολλά. Για την ίδια τη μουσική, για τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται ή δεν γίνονται, για το τι περιμένουν οι άλλοι από σένα, για το πώς αλλάζεις και κυρίως μαθαίνει κανείς για την ίδια τη φύση του και τη σχέση του με το κοινό. Μεγάλο σχολείο, αλλά και μοναδικά ενδιαφέρον.

Το τραγούδι, η μουσική είναι η έκφραση της ίδιας της ζωής, πέρα από σκέψεις και συναισθήματα;

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα εκφράζονται και πάντα θα εκφράζονται από όλους μας στον χώρο του τραγουδιού. Ομως υπάρχει και κάτι στη μουσική πέρα από αυτό. Είναι η ανάγκη του ανθρώπου να βρει κάτι πιο ουσιαστικό και πιο αληθινό μέσα του, που θα εκφράζει τον ίδιο, αλλά και τη σχέση του με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η έμπνευση υπάρχει παντού, στα καλά και τα δύσκολα;

Η έμπνευση δεν είναι συνήθως κατά παραγγελία. Υπάρχει παντού και μέσα μας και έξω. Συχνά έρχεται ακάλεστη και πρέπει να είσαι έτοιμος να την υποδεχτείς. Για αυτό κάνουμε προετοιμασία και «προπόνηση» για να στρώσουμε το έδαφος της υποδοχής. Μπορεί να συμβεί και στα καλά και στα δύσκολα. Υπάρχει χρόνος και καιρός για όλα.

Η επαφή σας με το κοινό και κάθε συναυλία γεμίζουν τις μπαταρίες της καλλιτεχνικής έκφρασης;

Κάθε συναυλία είναι διαφορετική. Είναι πάντα μια καινούργια στιγμή καλλιτεχνικής έκφρασης. Οταν οι καταστάσεις πηγαίνουν κατ’ ευχή και οι συνθήκες είναι καλές, τότε συμβαίνει κάτι μοναδικό στη σχέση του καλλιτέχνη με το κοινό.

Τι θα ακούσουμε στην αποψινή συναυλία σας στον Βόλο;

Εχουμε καιρό να παίξουμε ζωντανά στον Βόλο. Είναι ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε μια πλήρη αναδρομή στα τραγούδια, από το «Αγγιγμα ψυχής» μέχρι και την πρόσφατη «Σαϊτιά». Σε αυτή τη διαδρομή δεν θα λείπουν τραγούδια, που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, αλλά και από εμάς. «Μόνο στα όνειρα», «Το πάρτι», «Χωρίς αναπνοή», «Βυθός», «Το καλοκαίρι μου», «Δεν φεύγω», «Αν μου τηλεφωνούσες», «Μια από τα ίδια», «Χέρια ψηλά», «Για σένα», αλλά και πολλά άλλα. Είπαμε, κάθε παράσταση είναι μια διαφορετική εμπειρία. Ας έχουμε και εκπλήξεις!

Με ποιο τραγούδι ή ποιον στίχο θα καλέσετε τους φίλους σας από τον Βόλο να έρθουν στην αποψινή σας συναυλία;

Νομίζω είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς τον τρόπο που θα καλέσει τους φίλους του, αλλά θα τολμούσα να διαλέξω το «Δεν φεύγω», με την έννοια ότι αυτή η σχέση κρατά χρόνια και στα εύκολα και στα δύσκολα. Τους ευχαριστώ!

Η συναυλία

Στην αποψινή συναυλία συνοδεύουν τον αγαπημένο καλλιτέχνη οι μουσικοί Σόλωνας Αποστολάκης πιάνο, πλήκτρα, ενορχήστρωση, Σπύρος Μάζης μπάσο, Γιώργος Μητσοτάκης τύμπανα, Ιάσονας Μαυρογεώργος ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, Στέλιος Κατσατσίδης ακορντεόν, Γιώργος Δούσος πνευστά.

Τεχνικοί ήχου είναι οι Αντώνης Μωραΐτης, Σταύρος Συκιανάκης.

Τιμή εισιτηρίων προπώληση 13 ευρώ, ΑμεΑ, ανέργων 13 ευρώ, ταμείο 15 ευρώ. Σημεία προπώλησης είναι τα καταστήματα βιβλιοπωλείο «Greek Books» Αντωνοπούλου 15 & Ιάσονος, τηλ.: 2421032797, βιβλιοπωλείο «Λύχνος» Καρτάλη Κωνσταντίνου 160, τηλ.: 2421037891, καπνοπωλείον «Γνήσιον» Τ. Οικονομάκη 41 με Σπυρίδη, τηλ.: 2421214024.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου