Με καταγωγή από το Πήλιο, επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι την πατρίδα του πατέρα του ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Γιώργος Τλούπας, που η επίσημη δουλεία του είναι το design στούντιο που διαθέτει στο Παρίσι αλλά και η συνεργασία του με το Vanity Fair, προέρχεται από μια βαθιά καλλιτεχνική οικογένεια καθώς είναι γιος του διεθνούς φήμης γλύπτη Φιλολάου Τλούπα και ανιψιός του επίσης σπουδαίου Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα.

Εμείς μιλήσαμε μαζί του για την απόφασή του να ανοίξει αυτό το καφέ στο Παρίσι, για την πρώτη φορά που δοκίμασε ελληνικό καφέ αλλά και τους επωνύμους που τον έχουν γευτεί από τα…χέρια του. «Γεννήθηκα στο Παρίσι το 1974 και ο πατέρας μου ήταν Έλληνας. Βρέθηκε στο Παρίσι τη δεκαετία του ’50 και η μητέρα μου ήταν Γαλλίδα από Ιταλίδα μητέρα και πατέρα από τη Θεσσαλονίκη. Όπως, καταλαβαίνεις ρέει πολύ ελληνικό αίμα στις φλέβες μου. Από τότε που γεννήθηκα είχαμε εξοχικό στο Πήλιο και μέναμε τα καλοκαίρια μας εκεί για περισσότερο από 2 μήνες. Σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθω το καλοκαίρι στο Πήλιο, είναι δεδομένο. Επίσης, οι γονείς μου, μου έδωσαν το όνομα Yorgo, όχι Yorgos, ούτε Giorgios ή George κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να είμαι ο «Έλληνας» στη Γαλλία και « ο Γάλλος» στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι συγγενείς μου ζουν στη Λάρισα και την Αθήνα. Θέλω να σου πω ότι στην οικογένεια κανείς δεν ασχολούνταν με τον χώρο της εστίασης. Ο πατέρας μου, Φιλόλαος Τλούπας, ήταν γλύπτης (σ.σ σπουδαίος καλλιτέχνης, διεθνούς φήμης, με ατομικές εκθέσεις στο Παρίσι και την Αθήνα από τη Μπινεάλε του Σάο Πάουλο μέχρι την Εθνική Πινακοθήκη). Ο αδελφός του Τάκης Τλούπας είναι επίσης γνωστός φωτογράφος με το έργο του να βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη. Κάπως έτσι θέλω να σου ότι και εγώ δεν είχα καμία σχέση με τον χώρο του φαγητού ή των εστιατορίων άλλωστε διαθέτω ένα design studio στο Παρίσι και είμαι στο τμήμα art director του Γαλλικού Vanity Fair.

Ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πουθενά στο Παρίσι δεν μπορούσες να πιείς ελληνικό καφέ, ούτε στα ελληνικά εστιατόρια και κάπως έτσι άνοιξα αυτόν τον χώρο! Μου πήρε περίπου 6 μήνες από την στιγμή που βρήκα τον χώρο να το προετοιμάσω και τα εγκαίνια έγιναν τον Ιούνιο του 2019. Η πρώτη φορά που δοκίμασα ελληνικό καφέ δεν ήταν στο χωρίο, ούτε στο σπίτι μας. Μια φίλη μου, η ηθοποιός Μαρία Παπαγεωργίου, μου έφερε μια φορά ένα δώρο από την Ελλάδα που δεν ήταν άλλο από ένα μπρίκι και ένα σακουλάκι ελληνικό καφέ. Μέχρι τότε ούτε εσπρέσσο δεν έπινα. Προσποιήθηκα ότι μου άρεσε το δώρο της, το δοκίμασα, τον λάτρεψα και από τότε δεν έχω σταματήσει να πίνω ελληνικό καφέ.

Όταν ανοίξαμε οι πελάτες μας ήταν είτε Γάλλοι που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ στη ζωή τους ελληνικό καφέ, είτε Γάλλοι που έχουν επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι ή έχουν σπίτι στις Κυκλάδες που γνώριζαν τα πάντα τον ελληνικό μέτριο, τον σκέτο, τον φραπέ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποκτήσαμε και Έλληνες που ζουν στο Παρίσι. Αυτοί μάλιστα παραγγέλνουν απευθείας στα Ελληνικά! Μεταξύ άλλων προσφέρουμε μεζέδες, χωριάτικη σαλάτα, ντάκο, γιαούρτι με μέλι, πίτες ενώ πουλάμε και ελληνικά προϊόντα. Λόγω της βασικής μου δουλείας έχω φίλους από τη μόδα και την μουσική που έρχονται στο μαγαζί όπως ο Pedro Winter ή o Martin Solweing ωστόσο περιμένω πως και πώς να έρθει η ελληνογαλλίδα διάσημη ηθοποιός Adel Exarchopoulos που μου έχει πει πως θα έρθει».

Πηγή: TheCaller.gr