ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εξόρμηση σε ιστορικούς προορισμούς

εξόρμηση-σε-ιστορικούς-προορισμούς-407326

Εκδρομή του Φιλοπρόοδου Νέας Αγχιάλου στην Πάτμο και τους Λειψούς

Στην Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης, την «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου», βρέθηκαν φίλοι και μέλη του Φιλοπρόοδου από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου.

Το ιερό νησί των Δωδεκανήσων έχει εδώ και χρόνια εξελιχτεί σε κοσμοπολίτικο, σοφιστικέ προορισμό, διατηρώντας παράλληλα τη μυστικιστική του ατμόσφαιρα. Αποπνέει μία αύρα που συνεπαίρνει, ταξιδεύει και μαγεύει τον επισκέπτη.

Το λευκό των σπιτιών του Αιγαίου, τα σοκάκια της κοσμοπολίτικης Χώρας, οι όμορφες λουλουδιαστές αυλές, τα, δαιδαλώδη στενά γύρω από το κάστρο, τα ξέφωτα και οι μικρές πλατείες, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, οι 360 εκκλησίες και παρεκκλήσια, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, που είχαμε τη χαρά να ζήσουμε και να απολαύσουμε.

Ένα σκηνικό γεμάτο αξιοθέατα και με ποικιλία εμπειριών. Ενα σκηνικό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε γωνιά του νησιού προσφέρει. Η ολιγόωρη εκδρομή στους Λειψούς, το νησί της Καλυψούς, με τις πανέμορφες παραλίες, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου ευχαριστούν θερμά το Art Travel και την κυρία Μίνα Τελκή, για την οργάνωση και την άψογη διεκπεραίωση της εκδρομής και τον Νίκο Τοκαλή, για την προσφορά των τσίπουρων, που «συνόδευσαν» γευστικά κι ευχάριστα το ταξίδι στο πλοίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου