ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις

καλοκαιρινές-εκδηλώσεις-409402

Η προγραμματισμένη εκδήλωση παρουσίασης του παιδικού βιβλίου ο «Θαλασσοσφυριχτής», για την Κυριακή 18 Αυγούστου, αναβάλλεται, όπως ενημέρωσε ο συγγραφέας.

Ωστόσο η εκδήλωση ιστορικής περιήγησης με τον δημοσιογράφο Θανάση Βογιατζή, που προγραμματίζεται την Τρίτη 20 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο Θανάσης Βογιατζής προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει ιστορική περιήγηση στο νησί Τρίκερι, τόπο εξορίας γυναικών, μετά και από αίτημα αρκετών συναδέλφων. Εχει επισκεφθεί πολλές φορές το νησί και έχει πραγματοποιήσει ιστορικές περιηγήσεις, γνωρίζοντας σχεδόν άριστα την ιστορία του, μέρος της οποία έχει συμπεριλάβει στα βιβλία που έχει συγγράψει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, την Τρίτη 20 Αυγούστου θα υπάρξει αναχώρηση στις 10 το πρωί από Μηλίνα και άφιξη στο νησί περίπου στις 11.30. Θα ακολουθήσει πολύ σύντομη εισαγωγή, στην περίοδο που προηγήθηκε της έναρξης του εμφυλίου πολέμου. Τόποι εξορίας.

Εναρξη περιήγησης

1947-1949: Η πρώτη περίοδος στο νησί Τρίκερι ως τόπος εξορίας ανδρών και η σταδιακή μετατροπή του σε χώρος εξορίας και ντόπιων κυρίως γυναικών. Ανάγνωση βιωματικών μαρτυριών. Περιήγηση στους χώρους κατασκήνωσης των εξόριστων γυναικών

1949: Το Τρίκερι ως χώρος εξορίας γυναικών… Η καθημερινότητα των εξόριστων γυναικών. Περιήγηση στο θέατρο, στο βήμα της Φρειδερίκης, στα Μαγειρεία, στις σκοπιές. Περιστατικά. Συνθήκες ζωής, υπομνήματα, επαγγελματική διαστρωμάτωση εξόριστων. Ανάγνωση βιωματικών μαρτυριών.

Σεπτέμβρης 1953, λήξη ως χώρου εξορίας του νησιού των Τρικέρων. Ο χαρακτήρας της εξορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου