ΕΞΟΔΟΣ

«Προμηθέα Δεσμώτη»

προμηθέα-δεσμώτη-410782

Παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το Σάββατο 17 Αυγούστου στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 9 μμ στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ) τον ιδανικό Προμηθέα και η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο. Ας σημειωθεί ότι ο ρόλος του Προμηθέα ερμηνεύεται για πρώτη φορά παγκοσμίως από μια γυναίκα ηθοποιό. Πώς, όμως, αλλιώς, όταν μιλάμε για ένα ρόλο που αντιπροσωπεύει το ανθρώπινο είδος να υπάρχει διαχωρισμός σε άντρα ή γυναίκα.

Στην παράσταση τον κεντρικό ρόλο του «Αφηγητή» κρατά ο πλέον εμβληματικός Ελληνας ηθοποιός στο Αρχαίο Δράμα, Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος έχει υποδυθεί ο ίδιος τον Προμηθέα στο παρελθόν δυο φορές.

Στο ρόλο του Ηφαιστου είναι ο Δημήτρης Πιατάς, που για πρώτη φορά ερμηνεύει έναν τραγικό ρόλο, παρά την πλούσια παρουσία του στο φεστιβάλ Επιδαύρου.

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη υποδύεται την Ιώ. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο ρόλο του «Κράτους» και ο Γεράσιμος Γεννατάς κρατά τον ρόλο του Ωκεανού.

Τέλος, το ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις από τους πιο πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς: η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωσταντίνος Νικούλι.

Ο εννεαμελής χορός έχει ως κορυφαίο, το παλαιό στέλεχος του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Πάτρας Περικλή Βασιλόπουλο.

Η μετάφραση, που έγινε ειδικά για τη παράσταση, είναι του Δημήτρη Δημητριάδη, τα σκηνικά του διεθνούς φήμης Ελληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου και τα κοστούμια, του σημαντικού ενδυματολόγου Γιάννη Μετζικώφ, που έχει «ντύσει» περισσότερες από 80 παραγωγές Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.

Την ευθύνη για την κίνηση έχει ο Ιταλός Marcello Magni, ένας εκ των συνιδρυτών του διεθνώς γνωστού θιάσου Complicite.

Ώρα έναρξης: 9.00 μμ.

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ κανονικό και 15 ευρώ, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου