Θεσμός με πανελλήνια εμβέλεια

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-11, 18:20:12
Θεσμός με πανελλήνια εμβέλεια

Το Φεστιβάλ Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που διοργανώνεται από 20 ως 27 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ Πάου ετοιμάζεται να καλωσορίσει το κοινό με πολλές εκδηλώσεις διαφορετικών μουσικών κατευθύνσεων. Θα υπάρξουν σε αυτές, παρουσιάσεις δίσκων και πρώτες εκτελέσεις, συνυπάρξεις πρωτότυπες με αφορμή το φεστιβάλ, συνδυασμοί απλών και περίπλοκων μουσικών δράσεων.

Πάντα ακολουθώντας την ιδέα της συνεργασίας και του εθελοντισμού, τόσο στη συμβίωση των συμμετεχόντων όσο και στο μοίρασμα των καλλιτεχνικών καρπών με το κοινό που θα ανταποκριθεί, η μεγάλη διοργάνωση που θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου, στο Συνεδριακό και Πολιστιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, (Παλαιά Μονή Πάου, Αργαλαστή Πηλίου).

Καλλιτέχνες διεθνούς απήχησης θα αφήσουν τη μουσική τους κατάθεση στο ιδιαίτερο και υποβλητικό περιβάλλον στο οποίο φιλοξενείται το φεστιβάλ : Νότης Μαυρουδής, Σαβίνα Γιαννάτου, Γεωργία Συλαίου, Σάκης Παπαδημητρίου, Σίμος Παπάνας, Κυριάκος Γκουβέντας, Γιώργος Δημητριάδης, Αντώνης Ανισέγκος, James Wylie, Θόδωρος Κοτεπάνος, Γεωργία Βεληβασάκη, Γιώργος Τοσικιάν, Δημήτρης Γασπαράτος, Κώστας Μακρυγιαννάκης, Δημήτρης Δεμίρης, Ανδρέας Ζιάκας, Ιάσωνας Ιωάννου, Δημήτρης Τίγκας, Έλενα Κρασάκη, Γιώργος Κλουτζός, Θύμιος Ατζακάς, Θόδωρος Πατσαλίδης, Παύλος Γεωργιάδης, Κατερίνα Δούκα, Σταμάτης Πασόπουλος, Σάκης Κοντονικόλας, η αφηγήτρια Ανθή Θάνου και η εικαστικός Βασιλική Κοσκινιώτου.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Πάου θα επισκεφθεί στις 25 Αυγούστου μια άλλη πολιτιστική εστία του Πηλίου, το Θέατρο Αλώνι, στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας. Θα υπάρξει ακόμη, μια ευρύτερη συνάντηση των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με φοιτητές και απόφοιτους του Π.Θ. στις 24 Αυγούστου, με ενδεικτικές γεύσεις από τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι συνοδευόμενα από συνοδοιπόρους και ερευνητές του συνθέτη.

«Ολα αυτά, πάντα με την αμέριστη υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την εθελοντική εργασία και συνεργασία μελών, φίλων και συνεργατών των Μουσικών Συνόλων για έναν ανεξίτηλο στόχο: Ζωή, γνώση και τέχνη να γίνουν ένα» υπογραμμίζει η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος ΕΕΠ, καλλιτεχνική υπεύθυνη του Φεστιβάλ Πάου.

Με αφορμή την επερχόμενη έναρξη του φεστιβάλ εκφράζει θερμές ευχαριστίες «στον Πρύτανη, Καθηγητή Ζήση Μαμούρη και την Αντιπρύτανη Έρευνας και δια Βίου Εκπαίδευσης Αν. Καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΔΠ, Καθηγητή Μιχάλη Ζουμπουλάκη και τον Διευθυντή της ΕΑΔΠ κ. Νίκο Οικονόμου, την Επιτροπή Ερευνών καθώς και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων για την υποστήριξη, όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την συμπαράσταση και προπάντων τους φοιτητές και απόφοιτους, μέλη των Μουσικών Συνόλων του ΠΘ, για την εθελοντική τους εργασία όπως επίσης και όλη την ομάδα εθελοντών από συνεργάτες και φίλους των Μουσικών Συνόλων, που για τέταρτη συνεχή χρονιά στηρίζουν την προσπάθεια».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=