ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση στη Ζαγορά

εκθεση-στη-ζαγορά-411684

Ο Κώστας Κομνηνός παρουσιάζει έργα εμπνευσμένα από το μήλο

Εκθεση ζωγραφικής με θέμα «Το μήλο, η αγροτική ανάπτυξη και η συνεταιριστική παράδοση της Ζαγοράς» και έργα του Κώστα Κομνηνού διοργανώνεται στον χώρο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς και θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου.

Το μήλο και η Ζαγορά είναι δύο έννοιες συνυφασμένες για όλους τους κατοίκους της περιοχής, για τους επισκέπτες, όπως επίσης και για όσους επιλέγουν τα εκλεκτής ποιότητας και γεύσης μήλα Ζαγοράς Πηλίου, τα περίφημα Zαγορίν, που παράγει και διακινεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες του Κώστα Κομνηνού, Ζαγοριανού διακεκριμένου ζωγράφου που αναπτύσσει τις δραστηριότητές του κυρίως στη πόλη του Βόλου, ήταν αδύνατον να μην επηρεαστούν από το ευρύτερο φυσικό, αλλά και ανθρωπογενές περιβάλλον. Αλλωστε ο ίδιος προέρχεται από οικογένεια παραγωγών – συνεταιριστών. Ετσι, το 2016 δημιούργησε μια σειρά από πίνακες, με αφορμή τα 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας της οργάνωσης, με την οποία συνεργάστηκε σε δράσεις προβολής της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, κυρίως μέσω εκθέσεων σε Ζαγορά, Βόλο και Αθήνα. Εξαιρετικού αποτελέσματος μάλιστα ήταν και η συνεργασία του στην υλοποίηση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα το μήλο και την υγιεινή διατροφή, που με τη συμμετοχή του ανέδειξε έντονα το γεγονός της αλληλεξάρτησης της σωματικής υγείας, που διασφαλίζει η διατροφή με την πνευματική υγεία που αναπτύσσεται μέσω της ενασχόλησης με τις λεγόμενες καλές τέχνες.

Τρία χρόνια μετά τις επιτυχημένες αυτές ενέργειες, το κοινό, οι κάτοικοι, αλλά και όσοι επιλέξουν την ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου για διακοπές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα του Κώστα Κομνηνού, τα οποία πλέον αποτελούν ιδιοκτησία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου