Αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-08, 12:45:26
Ο αξέχαστος Μανώλης Ρασούλης
Αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη

Κουμπαράς αγάπης για την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

Μία μεγάλη συναυλία προς τιμήν του μεγάλου στιχουργού Μανώλη Ρασούλη και με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου -μέσα από τον Κουμπαρά Αγάπηςδιοργανώνει το Skiathoslife.gr και η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου με την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου.

Τραγούδια του θα ερμηνεύσουν μαζί με την Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, η Κυριακή Δαμάσκου, ο Κωνσταντίνος Στεφανής και ο Θάνος Ματζίλης. Την διεύθυνση έχει ο Νίκος Χιώτογλου.

Είναι η δεύτερη φορά σε δύο χρόνια που το Skiathoslife.gr ενισχύει με αυτό τον τρόπο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Τον Ιανουάριο του 2017, παρουσία του τυφλού μουσικού Γιώργου Μπελίρη μαζεύτηκαν και παραδόθηκαν 1.000 ευρώ, ενώ το 2018 δωρίθηκε σύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα αξίας 1.200 ευρώ.

Φέτος, η συναυλία στην οποία επί σκηνής θα βρεθούν 40 μουσικοί, ερμηνευτές και χορωδοί είναι προς τιμήν του Μανώλη Ρασούλη.

Ο Μανώλης Ρασούλης ήταν κρητικός με εθνικότητα Ελληνική γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945. Διάσημος στην Ελλάδα τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος (22 Cds, 8 βιβλία και ένα περιοδικό «ΤΟ ΑΥΓΟ»), με εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, χαρακτηρίστηκε σαν ο καλύτερος στιχουργός της εικοσαετίας.

Γνωστός για τις πρωτότυπες και ανεξάρτητες ιδέες του, γεφύρωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα, με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτόν τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, κάτι που δεν άρεσε στα παντός είδους κατεστημένα. Ήταν συνεπής στη βασική του ιδέα, ότι η Ελλάδα από φύση και θέση πρέπει να στραφεί προς τον πολιτισμό και όχι καταστροφικά προς τον μιλιταρισμό, ώστε να παίξει ένα πρωτοποριακό ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αντί να είναι ουραγός όπως τώρα.

Από τις 6 Μαρτίου του 2000 ζούσε στην νέα του πατρίδα, την Ισπανία, αν και όπως ο ίδιος έλεγε: «Πατρίδα μου είναι η συνείδησή μου». Ο Μανώλης Ρασούλης απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Μαρτίου 2011.

Πολύτιμοι συνεργάτες και εθελοντές στην συναυλία αλληλεγγύης είναι το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Σκιάθου ενώ θα μας προσέχει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το Πολυϊατρείο Σκιάθου του Γενικού Ιατρού Νίκου Εγνατιάδη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=