ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Πολυδερόπουλος: Εχουμε ανάγκη το γέλιο

νίκος-πολυδερόπουλος-εχουμε-ανάγκη-τ-413877

Ο «Ορέστης» του τηλεοπτικού «Τατουάζ» μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το θεατρικό «Toc Toc»

Από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα της φετινής σεζόν o Νίκος Πολυδερόπουλος, κυριάρχησε στο τηλεοπτικό τοπίο ερμηνεύοντας τον ρόλο του «Ορφέα» στο πολυσυζητημένο «Τατουάζ». Στο θεατρικό σανίδι, ωστόσο, ξεδιπλώνει διαφορετικές πτυχές του υποκριτικού του ταλέντου, ενσαρκώνοντας έναν από τους βασικούς χαρακτήρες του «Toc Toc», της έξυπνης κωμωδίας που παρουσιάζεται απόψε στο Θερινό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Ο χαρισματικός ηθοποιός μιλάει για την παράσταση, τη σημασία του γέλιου και προτρέπει τους θεατές να αφεθούν στα μονοπάτια μιας ξεκαρδιστικής κωμωδίας, που γοητεύει το κοινό.

Συνέντευξη στη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μετά τον Ορφέα του «Τατουάζ» στην κωμωδία. Αυτή είναι η μαγεία του ηθοποιού;

Αυτό γινόταν παράλληλα. Ο κόσμος έβλεπε έναν serial killer το βράδυ στις οθόνες και Δευτέρα – Τρίτη παίζαμε στην Αθήνα και Σάββατο – Κυριακή παίζαμε στην Θεσσαλονίκη το «Toc Toc» όπου εκεί κάνω ένα παιδί τραυλό, ο οποίος έχει θέμα με τη συμμετρία και δεν πατάει ποτέ πάνω σε γραμμές. Εχει ψυχαναγκαστικές διαταραχές, για τη διαχείριση των οποίων έχει πάει σε γιατρό. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε μέσα από τους ρόλους να δείξουμε την αλήθεια μας, την αλήθεια για τον κάθε ήρωα. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό αγαπάμε, αυτό κάνουμε και συνεχίζουμε.

Κομμάτια της ζωής μας το γέλιο και το δράμα; Ευχάριστη διαδικασία η συμμετοχή σας στο «Τοc Τοc»;

Είναι όλα κομμάτια της ζωής μας. Μαζεύοντας εμπειρίες μπορώ να σας πω ότι τις έχω χρησιμοποιήσει σε αυτούς τους ρόλους τους οποίους έχω παίξει μέχρι τώρα. Εμείς παίζουμε ένα ψέμα, αλλά μέσα από αυτό το ψέμα βγάζουμε την αλήθεια. Είναι πολύ ωραίο έργο το «Toc Toc» να έρθει να το δει ο κόσμος. Αν παιζόταν σε δράμα ο κόσμος δε θα το άντεχε, αλλά είναι τόσο έξυπνος ο συγγραφέας, που το έχει «χτίσει» ως κωμωδία. Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα σύνδρομο. Είναι ένα ωραίο έργο και αφήνει και νόημα. Αξίζει να το δει κανείς.

Εχουμε ανάγκη το γέλιο τελικά, ποιο είναι το μήνυμα της παράστασης;

Το μήνυμα της παράστασης είναι ότι όταν σταματάμε να κοιτάμε τον εαυτό μας, και δίνουμε αγάπη στους άλλους, τότε παίρνουμε κι εμείς αγάπη για τον εαυτό μας. Η αγάπη ξεκινάει πρώτα από εσένα προς τους άλλους και από τους άλλους προς εσένα. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, αν αγαπάς τους άλλους, το ίδιο θα βλέπουν στα μάτια, στο πρόσωπό σου και το ίδιο θα σου δίνουν πίσω. Είναι απλά τα πράγματα. Ζήσε την στιγμή, ζήσε το τώρα.

Εχουμε ανάγκη το γέλιο. Κι εμείς οι ηθοποιοί το έχουμε ανάγκη το γέλιο, γιατί αν παίζουμε κάπου και ο κόσμος δεν γελάει, κι εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Το γέλιο είναι μεταδοτικό.

Ήσασταν από τα πιο πολυσυζητημένα καλλιτεχνικά πρόσωπα της σεζόν. Σας ακολουθεί και στο θέατρο η τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα;

Φυσικά και βοηθάει πάρα πολύ η τηλεόραση. Εχει άλλη μαγεία η τηλεόραση και άλλη το θέατρο. Το θέατρο είναι πιο άμεσο, γιατί έρχεσαι σε άμεση επαφή με την αύρα και την ενέργεια του κόσμου. Στην τηλεόραση, από την άλλη, το κοινό μας έχει μέσα στο σπίτι του. Τώρα εισπράττω την αποδοχή του κόσμου που έβλεπε την σειρά και δεν μπορούσε να μου πει αυτόν τον καλό τον λόγο. Τον εισπράττω στο θέατρο. Για μένα είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι αυτή την στιγμή εξαργυρώνω μια επιτυχία της τηλεόρασης για μια επιτυχία στο θέατρο, γιατί ο ρόλος είναι πολύ ωραίος, έχει πολύ γέλιο έτσι όπως τον έχει διαμορφώσει ο Κώστας Σπυρόπουλος και είμαι πολύ ευχαριστημένους γενικά.

Που σας οδηγούν τα επόμενα καλλιτεχνικά σας βήματα;

Θα κάνω θέατρο τον χειμώνα με τον Λαζόπουλο και τον Χαϊκάλη, στην παράσταση «Βρε καλώς τους» που σκηνοθετεί ο Φιλιππίδης. Θα ανέβει στο Θέατρο «Βρετάνια» και είναι μια γαλλική κωμωδία, πολύ ωραία. Επίσης συμμετέχω σε καινούργιο σήριαλ που θα προβληθεί το χειμώνα, από τον Γενάρη και μετά στον ΣΚΑΙ. Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Οκτώβριο. Είναι ένα πρωτότυπο εβδομαδιαίο σήριαλ και πολύ ωραίος ο ρόλος που ερμηνεύω και εκεί.

Με ποια φράση από το έργο θα προσκαλέσετε τους Βολιώτες να έρθουν απόψε στην παράσταση;

Μόνο αγάπη, αγάπη ρε. Αυτό είναι το σύνθημά μας και το λέει καλύτερα ο Σταρόβας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου