ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Σταρόβας: Ασφαλιστική δικλίδα το χιούμορ

δημήτρης-σταρόβας-ασφαλιστική-δικλί-415817

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης μιλά για τη συμμετοχή του στο «Toc Toc»

Μετά τη θριαμβευτική πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η θρυλική …ψυχοθεραπευτική κωμωδία «Toc Toc» του Laurent Baffie σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου ανεβαίνει την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 21.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας. Ο Δημήτρης Σταρόβας, εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, μιλά για τη συμμετοχή του και υπογραμμίζει ότι το χιούμορ αποτελεί ασφαλιστική δικλίδα για τον ίδιο.

Ποιο ήταν το στοιχείο που σας ώθησε να γνέψετε καταφατικά στο «Toc Toc»;

Κατ’ αρχήν το κείμενο. Είναι εξαιρετικά γραμμένο και σε αιχμαλωτίζει με τον τρόπο που εξελίσσεται. Ολοι οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτεροι, ενδιαφέροντες και ο θεατής θα βρει κοινά στοιχεία και θα ταυτιστεί με κάποιον από αυτούς. Ενώ κατά βάση το έργο είναι κωμωδία, εν τούτοις υπάρχουν στιγμές έντονης συγκίνησης, έντασης, προβληματισμού, με μια ανατροπή στο τέλος που σε λυτρώνει. Ο συνδυασμός όλων αυτών με κάνει να απολαμβάνω τη συμμετοχή μου στην παράσταση. Στην κωμωδία «Toc Toc» το σύνθημα είναι «αγάπη ρε…».

Πιστεύετε ότι σήμερα υπάρχει λειψυδρία στην αγάπη;

Νομίζω ναι, η ανιδιοτελής αγάπη είναι δύσκολο να υπάρξει και πολλές φορές οι άνθρωποι μπερδεύουμε την αγάπη με τον εγωισμό. Είστε ένας καταξιωμένος και πολύ αγαπημένος καλλιτέχνης, ταυτισμένος με την κωμωδία και το χιούμορ.

Αποδέχεστε τον τίτλο ή θα σας δούμε και σε διαφορετικούς ρόλους;

Ναι, τον αποδέχομαι. Θα έλεγα ότι το χιούμορ παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μου και πολλές φορές το χρησιμοποιώ σαν ασφαλιστική δικλίδα. Πιστεύω πως θα μπορούσα να αντεπεξέλθω υποκριτικά σε κάποιο δραματικό ρόλο, γενικά όμως θεωρώ την κωμωδία πολύ πιο δύσκολη.

Εχετε ασχοληθεί με το τραγούδι, την τηλεόραση, το θέατρο. Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά στο καθένα;

Υπάρχει, μήπως, μεταξύ αυτών κάποιο πιο… αγαπημένο; Το καθένα έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και γοητεία. Αν και μου αρέσουν όλα, θα έλεγα ότι ακόμη μέσα μου αισθάνομαι περισσότερο μουσικός.

Υπάρχει, άραγε, κάποιο όνειρο, που δεν το έχετε εκπληρώσει ακόμα;

Θα ήθελα να κάνω ταινίες. Με γοητεύει απίστευτα ο κινηματογράφος! Δεν μπορούμε, πραγματικά, να φανταστούμε τον Δημήτρη Σταρόβα… στενοχωρημένο.

Αν υπάρχουν τέτοιες, στενόχωρες στιγμές στη ζωή σας, πώς αντιδράτε;

Φυσικά και υπάρχουν… Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος να ξεπερνά κανείς τα προβλήματά του είναι να τα μοιράζεται και να τα συζητά με φίλους που εμπιστεύεται.

Αν γράφατε την αυτοβιογραφία σας, τι τίτλο θα βάζατε;

«Αγάπη ρε…»!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου