ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Αύγουστος με τα δύο φεγγάρια

ο-αύγουστος-με-τα-δύο-φεγγάρια-415884

Της Μαίρης Παπαδημητρίου

Χελώνες τα αυτοκίνητα, κομβόι υπομονής και επιμονής. Στον νομό Μαγνησίας και το Πήλιο όποιος αποφασίζει να εκδράμει προς το νότιο ή θα οπλιστεί και θα το πάρει απόφαση και θα στηθεί στο τιμόνι από μια ώρα και βάλε ή μόλις βρει κάποιο κενό κυκλοφορίας θα κάνει στροφή και θα φτάσει το πολύ μέχρι Σουτραλί ή Κάτω Λεχώνια.

Αν δεν θέλεις πάλι να μπεις στη χρονοβόρα διαδικασία της οδήγησης παίρνεις το λεωφορείο και φθάνεις στον προορισμό σου μια χαρά. Η ατμόσφαιρα μέσα στο λεωφορείο θαύμα, γεμάτη νιάτα, τα κινητά τηλέφωνα σε ημερήσια διάταξη και το καλαμπούρι ατελείωτο. Κι αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν τα χθεσινά παιδάκια που περνούν την εφηβεία, πάντα πρώτα τα κορίτσια, οι άρρενες αργότερα λόγω ιδιοσυγκρασίας. Από αλλού ξεκίνησα και αλλού με οδηγεί η πένα μου.

Να ευχηθούμε λοιπόν καλό μήνα να έχουμε τον Αύγουστο τον πιο δυναμικό και πιο πολύβοο μήνα του καλοκαιριού, έχουμε τη γιορτή της Μεγαλόχαρης, έχουμε και τα μπάνια του λαού, ευτυχώς από εκλογές ξεμπλέξαμε δόξα τω Θεώ, τριήμερα και τετραήμερα σε ημερήσια διάταξη που βοηθούν να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για το φθινόπωρο που ακολουθεί.

Τα κεφάλια μέσα με τις γλυκές ημέρες του Σεπτέμβρη, που η θάλασσα προκλητική και ζεστή σε μαγεύει, ηρεμία επικρατεί στην οδήγηση, όχι όμως και στην οικογένεια.

Τα μικρά παιδιά γυρίζουν στα θρανία, τα μεγαλύτερα γυρίζουν στα φροντιστήρια και οι επιτυχόντες θα διαβούν διστακτικά το κατώφλι των ΑΕΙ. Ευχόμαστε ολόψυχα καλό και συνετό κλίμα στο εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο των Πανεπιστημίων.

Μην προτρέχετε να περάσει ο Αύγουστος με τα δύο φεγγάρια να μας ταξιδεύουν στον έναστρο ουρανό και να φωτίζουν κάθε γωνιά της Γης. Υπάρχουν πολλές παροιμίες σχετικά με τον Αύγουστο που μας παραπέμπει στον χειμώνα και από τον Μάρτη καλοκαίρι ή κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο.

Κάπου εδώ θα βάλω φραγμό στις αλληλοσυγκρουόμενες σκέψεις μου και θα αφιερώσω το σημερινό μου σκαρίφημα στις φίλες αναγνώστριες που περιμένουν το κυριακάτικο φύλλο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για να με διαβάσουν. Τις ευχαριστώ ολόψυχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου