ΕΞΟΔΟΣ

Προβολή στο σινέ Ιωλκός

προβολή-στο-σινέ-ιωλκός-415976

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία «Ο αρχιτσιγκούνης»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου συνεχίζει τις προβολές του σινέ Ιωλκός στο αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Ο αρχιτσιγκούνης», γαλλικής παραγωγής, κωμωδία, σκηνοθεσία Φρεντ Καβαγέ με τους Ντανί Μπουν, Λοράνς Αρνέ, Νοεμί Σμιντ. Ο Φρανσουά είναι πέρα για πέρα τσιγκούνης. Το οποιοδήποτε έξοδο τον πανικοβάλλει, οι οικονομίες είναι γι’ αυτόν η απόλυτη ευτυχία, η αποταμίευση το νόημα της ζωής.

Εχει οργανώσει την καθημερινότητά του έτσι ώστε να μην ξοδεύει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται, ακόμη κι όταν πραγματικά το χρειάζεται. Δάσκαλος βιολιού και ταυτόχρονα μέλος ορχήστρας, έχει ένα μικρό μειονέκτημα, καρφώνει τη δεκάρα στο ταβάνι! Οταν, όμως, διαπιστώνει πως είναι πατέρας έφηβης πια κόρης, η ζωή του παίρνει μια στροφή που δεν τη φανταζόταν.

Η τυπική τσιγκούνικη καθημερινότητά του θα διαταραχθεί από την άφιξη μιας νεαρής μουσικού στην ορχήστρα της οποίας είναι μέλος. Εκείνη τον ερωτεύεται, αλλά η μεγάλη ανατροπή στη ζωή του θα προκληθεί με τον ερχομό μιας κόρης στην οικία του, προσώπου που δεν γνώριζε καν ότι υπάρχει σε τούτον τον κόσμο.

Η πρώτη από τις δύο αφίξεις θα οδηγήσει την υπόθεση της ταινίας σε μονοπάτια που ο καθένας μπορεί να φανταστεί, προσφέροντας έστω την πιο αστεία σκηνή του φιλμ, με την α λα θρίλερ πληρωμή λογαριασμού σε πανάκριβο εστιατόριο.

Η δεύτερη, αντιθέτως, οδηγεί την πλοκή σε δρόμους που ουδείς μπορεί να φανταστεί, καθώς τα όσα γίνονται είναι απλά αδιανόητα. Για να μη χαλάσουμε την έκπληξη του… «twist», απλά να αναφέρουμε πως η κόρη θεωρεί τον πατέρα της μέγα ευεργέτη, ο οποίος κάνει αιματηρές οικονομίες προκειμένου να παρέχει τροφή και στέγη σε ορφανά του Μεξικού, με την ίδια να προσδοκά κάτι από αυτόν, ένεκα της φιλευσπλαχνίας του!

Ο Φρανσουά αποφασίζει να κρύψει την εμμονή του με τις οικονομίες από τις δύο γυναίκες κι έτσι ξεκινά μια σειρά από ξεκαρδιστικά γεγονότα και γκάφες. Επιτυχημένη εισπρακτικά γαλλική κωμωδία που επενδύει χωρίς τσιγκουνιά στο πληθωρικό ταλέντο του Ντάνι Μπουν. Μέσα σ’ αυτό το στοιχειώδες πλαίσιο, ο Ντάνι Μπουν αλλάζει μούτες και εξασκεί το κωμικό του timing, τραβά πάνω του την κάμερα και τα μάτια και αποδεικνύει ότι το ταλέντο του, για όσους αγαπούν τη σωματική κωμωδία, πράγματι ξεπερνά την ίδια την ταινία.

Σήμερα, ο διασημότερος Γάλλος κωμικός, ικανός να στηρίξει μια ολόκληρη ταινία που βασίζεται σ’ ένα μόνο εύρημα και στο δικό του ταλέντο; Ναι, είναι η απάντηση, μια και ο γαλλικός, αυτός, «σπαγκοραμμένος», καταφέρνει να προκαλέσει ελαφρύ, τουλάχιστον, γέλιο, ενώ όλο του το σενάριο δεν είναι παρά ο τίτλος του. Αντί εισιτηρίου όσοι παρακολουθήσουν την ταινία μπορούν να προσκομίσουν τρόφιμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου