ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεράκι για την παράδοση

μεράκι-για-την-παράδοση-416053

Eρχεται το 7ο φεστιβάλ «Διαμαντής Παλαιολόγος» στο Ανοιχτό Θέατρο Σκοπέλου

Με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για έβδομη χρονιά από 25 έως 27 Αυγούστου στο καλοκαιρινό του ραντεβού στη μαγευτική Σκόπελο.

Περισσότεροι από 600 χορευτές και πάνω από 7.500 θεατές δίνουν το «παρών» και φέτος στη γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, που ενώνει τους λαούς στο πανέμορφο νησί των Β. Σποράδων.

Αφετηρία της τριήμερης γιορτής το λιμάνι της Σκοπέλου, που θα συντονιστεί με τον πλούτο των χορών και των ρυθμών από τον Λίβανο μέχρι τις Σέρρες και από την Κρήτη μέχρι τον Πόντο. Παράλληλα με τη σειρά χορευτικών παραστάσεων ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες, γλέντια, προσκαλούν σε μια μοναδική εμπειρία φτιαγμένη με μεράκι.

Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL 2018 – 2019 από το European Festivals Association. Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώνεται στη μνήμη του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου που άφησε την σφραγίδα του στο νησί.

Οραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης. Παράλληλα όμως, δίνει ώθηση στον τουρισμό, την προβολή του νησιού και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς πλήθος κόσμου, φίλοι της παράδοσης και του πολιτισμού συνοδεύουν τα χορευτικά συγκροτήματα και επισκέπτονται το νησί προκειμένου να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ και να θαυμάσουν τις ομορφιές της Σκοπέλου. Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών στην συγκεκριμένη διοργάνωση, αποδεικνύει ότι είναι επιτυχημένη και δικαιολογημένα έχει αναχθεί σε θεσμό με πολύ μεγάλη απήχηση και εκτόπισμα.

Η ομάδα διοργάνωσης διακριθεί στον διαγωνισμό Τourism Awards 2017 με βραβείο silver στην κατηγορία φεστιβάλ και στον διαγωνισμό Best City Awards 2016, αποσπώντας βραβείο silver στην κατηγορία πολιτισμός, έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και έχει παρουσιαστεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες για το κοινό στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.dancefestival.gr.

Τη διοργάνωση υπογράφει το www.plegma.gr.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου