ΑΛΜΥΡΟΣ

Χιλιάδες στο Los Almiros Festival

χιλιάδες-στο-los-almiros-festival-417326

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το γνωστό φεστιβάλ στο δάσος Κουρί

Στους ρυθμούς του Los Almiros Festival ζει τις τελευταίες μέρες το δάσος Κουρί του Αλμυρού. Η διοργάνωση που πραγματοποιείται φέτος για 8η φορά συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου από δεκάδες πόλεις της Ελλάδας ενώ περί τους 500 επισκέπτες προέρχονται από τα Βαλκάνια, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Πρόκειται για ένα αυτοοργανωμένο φεστιβάλ γεμάτο μουσική, χορό, συζητήσεις, που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία προβάλλοντας τον Αλμυρό σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής οι επισκέπτες του φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου, εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τους 12.000.

Μάλιστα, φέτος το πολιτιστικό γεγονός έχει και φιλανθρωπικό σκοπό. Να ενισχύει τον Αλεξ, έναν από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, στη δύσκολη και αποφασιστική μάχη που δίνει για τη ζωή και να επιλύσει το πρόβλημά του.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με έναν από τους διοργανωτές του διεθνούς φήμης φεστιβάλ τον Στάθη Μαμούρα, ο οποίος μεταφέρει την εικόνα που υπάρχει αυτές τις μέρες στο πανέμορφο δάσος Κουρί.«Το Los Almiros Festival πιο δυνατό από δυσκολίες και εμπόδια ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο πιο ανανεωμένο και ζωντανό από ποτέ», λέει ο ίδιος.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από 15 άτομα. Πρόκειται για μία παρέα συμμαθητών δημοτικού που είναι ίδιας γενιάς οι οποίοι λειτουργούν παράλληλα τη μη κερδοσκοπική επιχείρηση Los Almiros Rock Radio.

Οι διοργανωτές έχουν στο πλάι τους περισσότερους από 300 εθελοντές, έχουν με το μέρος τους και την αποδοχή του κόσμου.

«Αγαπούμε την εναλλακτική μουσική και θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο μας» λέει ο ίδιος αναφερόμενος στους λόγους της πραγματοποίησης της διοργάνωσης.

Από κει και πέρα για τις χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώνονται ο ίδιος σημειώνει: «Το φεστιβάλ αγαπήθηκε όχι μόνο για μουσικούς λόγους, αλλά και γιατί δίνει μία αίσθηση ελευθερίας. Διαφέρει από κάθε συμβατό φεστιβάλ».

Σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τα εξής συγκροτήματα: Planet of Zeus, Bad Movies, Fundracar, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, Puta Volcano, Void Droid, Minorfase.

Επισημαίνεται ότι το φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη και για τις μουσικές εκδηλώσεις και για το κάμπινγκ.

Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για να καλύψουν τη δαπάνη αλλά όπως λέει ο κ. Μαμούρας και για φιλανθρωπικό λόγο. «Ενας από τους διοργανωτές ο φίλος Αλεξ αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Εμείς θέλουμε να τον βοηθήσουμε και η υγεία του να αποκατασταθεί», συμπληρώνει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου