ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντ Σίραν: Τρελά κέρδη από την περιοδεία του – Εσπασε το ρεκόρ των U2

εντ-σίραν-τρελά-κέρδη-από-την-περιοδεί-417822

Η περιοδεία του Εντ Σίραν έγινε η πιο επικερδής όλων των εποχών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχαν πετύχει οι U2, πριν από 8 χρόνια.

Η περιοδεία «Divide Tour» του Σίραν ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017. Οταν θα ολοκληρωθεί, ο Βρετανός θα έχει δώσει 225 συναυλίες. Μέχρι στιγμής, τα κέρδη της περιοδείας είναι 736 εκατ. δολάρια, ποσό που κατέρριψε το ρεκόρ που είχαν κάνει οι U2, με την περιοδεία τους που είχε κέρδη 735 εκατ. δολάρια. Και αυτό παρότι απομένουν 12 συναυλίες στον Σίραν.

Παράλληλα, ο Βρετανός έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ. Οταν θα ολοκληρωθεί η περιοδεία, 8,5 εκατ. άνθρωποι σε 43 χώρες θα έχουν παρακολουθήσει επί σκηνής τον Εντ Σίραν. Ετσι, θα είναι η περιοδεία με τη μεγαλύτερη προσέλευση, ρεκόρ που επίσης κατείχαν οι U2 με 7,3 εκατ. θεατές. Το ρεκόρ του συγκροτήματος είχε επιτευχθεί το 2010-2011, στην περιοδεία «360°» με τις 110 συναυλίες, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

Το «ευχαριστώ» του Εντ Σίραν

Ο Εντ Σίραν ανακοίνωσε την κατάρριψη του ρεκόρ με μια ανάρτηση στο Instagram. «Ευχαριστώ τόσο πολύ τον κάθε έναν από εσάς που ήρθατε σε μία συναυλία. Δώδεκα σόου απομένουν, δεν θα το ξεχάσω ποτέ», έγραψε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου