LIFE STYLE

Ένα κέρινο ομοίωμα της Τζένιφερ Λόπεζ στην Καβάλα [εικόνες]

ένα-κέρινο-ομοίωμα-της-τζένιφερ-λόπεζ-418801

Το πάθος μιας Λατίνας σταρ έφερε στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, στα Κηπιά Καβάλας, η Τζένιφερ Λόπεζ. Όχι, δεν επισκέφθηκε -ακόμα τουλάχιστον- το Μουσείο η διάσημη τραγουδίστρια, αλλά πρόκειται για το κέρινο ομοίωμά της, που είναι η τελευταία προσθήκη στην πλούσια συλλογή του.

Περίπου έξι μήνες χρειάστηκε ο Καβαλιώτης καλλιτέχνης να δημιουργήσει το κέρινο ομοίωμα της Τζένιφερ Λόπεζ, αποδίδοντας με ακρίβεια το ξεχωριστό της στυλ- από τις αναλογίες σώματος έως την επιλογή του ρούχου και των αξεσουάρ, όλα έγιναν με γνώμονα το να «δένουν» με τη φυσιογνωμία της.

«Όταν έχω να αποφασίσω ανάμεσα σε κάποια πρόσωπα, τα οποία θα φιλοτεχνήσω, άλλες φορές με εμπνέει το έργο τους, άλλες φορές θαυμάζω κάποιον, άλλες φορές παίζει ρόλο η διαχρονικότητα και η βαρύτητα ως προσωπικότητα μέσα από το έργο του, άλλες φορές πάλι η εικόνα του απλώς. Η Λόπεζ είναι μια μοναδικής ομορφιάς γυναίκα με μια μεγάλη καριέρα, περισσότερο από είκοσι χρόνια στη μουσική, το σινεμά, την επιχειρηματικότητα. Πάντως, προσωπικά, ακόμα και ως κέρινο ομοίωμα η γυναίκα αυτή με σαγηνεύει», λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κοκκινίδης, εξηγώντας γιατί επέλεξε να φιλοτεχνήσει το ομοίωμα της Τζένιφερ Λόπεζ.

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του κ. Κοκκινίδη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, στην τοπική κοινότητα Κηπιών. Για να φτάσει ο επισκέπτης διασχίζει έναν κατάφυτο δρόμο μοναδικής ομορφιάς στη σκιά του φημισμένου όρους Παγγαίου. Η διαδρομή αποζημιώνει τον επισκέπτη καθώς τον προετοιμάζει να μπει σε έναν κόσμο γεμάτο από αγαπημένα πρόσωπα, ορισμένα από τα οποία σημάδεψαν την ιστορία, τα Γράμματα και τις Τέχνες τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Ο χώρος του μουσείου με τον κήπο στο κέντρο των Κηπιών αποτελεί τόπο «συνάντησης» προσώπων από το παρόν και το παρελθόν. Το μουσείο αποτέλεσε όνειρο και στόχο ζωής για το Θεόδωρο Κοκκινίδη, ο οποίος κατάφερε να το πραγματοποιήσει με σιδερένια θέληση, πάνω απ’ όλα όμως με αγάπη και μεράκι για τη δημιουργία.

Σήμερα, στο μουσείο παρουσιάζονται τα κέρινα ομοιώματα 18 Ελλήνων και 10 ξένων προσωπικοτήτων. Κάποια από αυτά τα πρόσωπα πόζαραν τα ίδια στον κ. Κοκκινίδη προκειμένου να φιλοτεχνήσει το κέρινο ομοίωμά τους.

Το μουσείο είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, από Δευτέρα μέχρι Κυριακή (Οκτώβριο – Μάιο 10:00 πμ – 18:00 μμ.) και (Ιούνιο – Σεπτέμβριο 10:00 πμ – 20:00 μμ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ *Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε ο κ. Κοκκινίδης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου