ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γούντστοκ τέλος: Η συναυλία για τα 50 χρόνια δεν θα γίνει ποτέ

γούντστοκ-τέλος-η-συναυλία-για-τα-50-χρό-420838

Το ταλαιπωρημένο μουσικό φεστιβάλ που επρόκειτο να διεξαχθεί εντός του Αυγούστου για να τιμηθούν τα 50 χρόνια από το Γούντστοκ ματαιώθηκε και επισήμως, όπως ανακοίνωσαν απόψε οι οργανωτές του.

«Το Γούντστοκ 50 ανακοινώνει σήμερα ότι το τριήμερο φεστιβάλ για την 50ή επέτειο ακυρώθηκε» ανέφερε το δελτίο τύπου. «Λυπούμαστε που μια σειρά απρόβλεπτων εμποδίων κατέστησε αδύνατον να παρουσιάσουμε το φεστιβάλ που ονειρευτήκαμε”, με τη συμμετοχή πολλών διάσημων καλλιτεχνών, σχολίασε ο Μάικλ Λανγκ, ο συνιδρυτής του Woodstock Music & Arts Festival.

Το φεστιβάλ αυτό ήταν προγραμματισμένο για τις 16-18 Αυγούστου. Η ματαίωσή του ήταν αναμενόμενη αφού τους τελευταίους πέντε μήνες οι οργανωτές έχασαν τους χρηματοδότες τους, πολλοί σταρ, όπως ο ράπερ Jay-Z και η ποπ σταρ Μάιλι Σάιρουος αποσύρθηκαν ενώ δεν έβρισκαν ούτε τον κατάλληλο χώρο στη Νέα Υόρκη.

Γουντστοκ, το φεστιβάλ που έγραψε ιστορία

Ηταν 15 Αυγούστου του 1969 όταν άρχιζε ένα μουσικό φεστιβάλ που έμελλε να γράψει ιστορία. Το Γούντοστοκ πραγματοποιήθηκε σε μία φάρμα, που ανήκε στον Μαξ Γιασγκούρ, στο Μπέθελ της Νέας Υόρκης. Η προσέλευση των θεατών αναμενόταν στις 60.000, ωστόσο στο χώρο παρευρέθηκαν περίπου 500.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν στο κίνημα των χίπις. Λόγω του πλήθους πολλά από τα μουσικά συγκροτήματα που ήταν να συμμετάσχουν δεν κατάφεραν ποτέ να φθάσουν στο χώρο του φεστιβάλ και παρέμειναν στο αεροδρόμιο.

Οι σημαντικότεροι συμμετέχοντες ήταν ο Κάρλος Σαντάνα, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζόαν Μπαέζ, o Τζο Κόκερ, οι Who, οι Jefferson Airplane, οι Grateful Dead, οι Band, οι Crosby, Still, Nash & Young, o Ρίτσι Χέιβενς, ο Πωλ Μπάττερφιλντ και o Κάντρυ Τζο ΜακΝτόναλντ.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου