ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάκριση Βολιώτη χορευτή

διάκριση-βολιώτη-χορευτή-431524

Μια ακόμη σημαντική διάκριση προστίθεται στο ενεργητικό της Δημοτικής Σχολής Χορού. Ο σπουδαστής της Σχολής, Στέφανος Δημουλάς, απέσπασε το 2ο βραβείο στον International Dance Competition – Hellas 2011, στην κατηγορία Contemporary- Modern Amateur open class (για ηλικίες άνω των 16), ο οποίος διεξήχθη φέτος στο θέατρο Badminton, στην Αθήνα. Στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν δόθηκε 1ο βραβείο. Ανάμεσα σε 300 διαγωνιζόμενους, ο κόπος του Στέφανου και της, επί σειρά ετών, καθηγήτριάς του και χορογράφου των δύο κομματιών με τα οποία διαγωνίστηκε, κ. Αντζελας Καλαντζή, δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η κριτική επιτροπή μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο, την εκφραστικότητα και το τεχνικό επίπεδο του Στέφανου, ενώ η συνολική εμπειρία που αποκόμισαν μαθητής και δασκάλα, ήταν πολύτιμη.

Ο Στέφανος Δημουλάς είναι μαθητής της Δημοτικής Σχολής Χορού Βόλου από το 2001. Ξεχώρισε γρήγορα και σε συνδυασμό με την επιμονή του και τη σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια για να ανταποκριθεί τόσο στις υψηλές απαιτήσεις της Σχολής Χορού όσο και των μαθημάτων του σχολείου, καθώς είναι ένας αριστούχος μαθητής, κατάφερε να έχει ήδη ένα αξιόλογο βιογραφικό. Στο ενεργητικό του σημειώνει πολλές συμμετοχές και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραστάσεις της σχολής αλλά και με το Universal ballet of Korea, την ομάδα χορού και θεάτρου «Αντί- Θέσις», πρωταγωνίστησε στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Είδωλο στον καθρέφτη» και έχει κερδίσει δύο φορές το 1ο βραβείο και μία φορά 2ο βραβείο στους Πανελλαδικούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, στην κατηγορία σύγχρονου χορού.

Ο βραβευμένος Βολιώτης χορευτής θα εμφανιστεί απόψε στο Θέατρο Badminton, όπου θα χορέψει στο Gala των νικητών του «11ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κλασικού μπαλέτου και Σύγχρονου χορού – Hellas 2011. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές όλων των ηλικιών, από 32 χώρες όπως Αμερική, Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ελβετία, Εσθονία, Κύπρος, Λεττονία, Ρουμανία, Ρωσία, Τσεχία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Σλοβενία, Φιλανδία, Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, κ.α., για να διαγωνιστούν στο Κλασικό Μπαλέτο και στον Σύγχρονο Χορό.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου