ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η αφήγηση γιορτάζει στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

η-αφήγηση-γιορτάζει-στον-αγιο-γεώργιο-425419

Εναν μίτο από εκδηλώσεις οκταήμερης διάρκειας ετοιμάζεται να ξετυλίξει για ένατη συνεχόμενη χρονιά από το 2011 ο Κένταυρος και προσκαλεί τους απανταχού παραμυθόφιλους των αφηγήσεων στο καθιερωμένο αυγουστιάτικο συναπάντημά τους στο ατμοσφαιρικό τοπίο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας και της ευρύτερης περιοχής του.

Οι φετινές εκδηλώσεις του 2019 τελούν υπό τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων με την ομώνυμη του φεστιβάλ Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ. Οι χώροι όπου θα φιλοξενηθούν οι ποικίλες δράσεις έχουν ήδη επιλεγεί και το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί, αφού ήδη έχουν αρχίσει οι δρομολογήσεις για τη διοργάνωση του 2020. Κεντρικό άξονα αποτελούν όπως πάντα οι προφορικές αφηγήσεις για παιδιά (6+),εφηβικό και ενήλικο κοινό, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από το Θερινό Σχολείο παραμυθιών με διαλέξεις, τις ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκθέσεις, μουσικές συμπράξεις και εργαστήρια. Στις «Αυλές των παραμυθιών» σχολικά προαύλια, παραδοσιακοί ξενώνες καθώς και οικογενειακές οικίες, αυλές παλιών καφενείων, αυλόγυροι ξωκλησιών και εκκλησιών συνθέτουν το σκηνικό εκδηλώσεων μαζί με πνευματικά κέντα και σχολεία.

Στις εκδηλώσεις του 9ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου συμπεριλαμβάνονται και τρία ανεξάρτητα βιωματικά σεμινάρια που αφορούν ειδικές θεματικές από την τέχνη της αφήγησης και τη σημαντικότητά της, τα οποία απευθύνονται σε γονείς, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοτέχνες. Τηλ. κρατήσεων: 6936-382133, θα δοθεί βεβαίωση.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις (αφηγήσεις, εκθέσεις, Θερινό Σχολείο Παραμυθιών) είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου