ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγευτική βραδιά Πανσελήνου στην Ανω Κερασιά

μαγευτική-βραδιά-πανσελήνου-στην-ανω-427160

Για ακόµη µια χρονιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου η εκδήλωση της Πανσελήνου στον ιστορικό τόπο της Άνω Κερασιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε µε το καλωσόρισµα της προέδρου του Συλλόγου κ. Παπαδηµητροπούλου Ελένης και τους χαιρετισμούς του Δηµάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δηµητρίου Νασίκα και της εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς κ. Αντωνίας Χασιώτη.

Σε ένα ειδυλλιακό µέρος δίπλα στο καμένο σχολείο, στο «Τσαῒρι», µε το φεγγάρι να αργεί, αλλά τελικώς να ξεπροβάλλει πίσω από την «Κώστα – Ράχη» και µε την εξαιρετική ηχητική και τεχνική υποστήριξη από τον Ι. Σαλάχα, το μουσικό σύνολο που αποτελούνταν από τους Ζαφείρη Κουκουσέλη (συνθέτη ενορχηστρωτή), Κωνσταντίνο Ζεµπίλα (τραγούδι), Αθανάσιο Τσιοπανάκη (τραγούδι), Ιωάννη Κουκουσέλη (κιθάρα), Μαριάννα Λούµα (τραγούδι), Ιωάννη Κουκουνίτσα (µπουζούκι), Βιργινία Δρογγούλα (τραγούδι) και Δηµήτρη Γκοντέλο (τραγούδι), καθήλωσε και συνεπήρε για τρεις και πλέον ώρες το πολυπληθές κοινό.

Η απόδοση και η ερμηνεία των τραγουδιών, αφιερωμένων στο φεγγάρι, καθώς και άλλων, από τους µεγάλους δηµιουργούς, Β. Τσιτσάνη, Μ. Χατζηδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Δ. Σαββόπουλο, Μ. Ελευθερίου, Λ. Νικολακοπούλου, Μ. Λοΐζο, συντόνισε φύση και µουσική σε πλήρη αρµονία.

Παράλληλα στο χώρο της εκκλησίας των Αγ. Αποστολών είχε στηθεί το σκηνικό «Τέχνη στην Ύπαιθρο», µε τα έργα της ζωγράφου κ. Αρετής Γαζή – Κάρλου να συγκινούν και να κερδίζουν το ενδιαφέρον του κόσµου. Την επιµέλεια της τοποθέτησης και της ανάδειξης του εξαιρετικού αυτού αποτελέσµατος την είχε η πολυτάλαντη συντηρήτρια έργων τέχνης και ζωγράφος κ. Ελένη Κάρλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία µε τον Δήµο Ρήγα Φεραίου, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνηµείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, καθώς και την πολύτιµη στήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέµβασης και Πολιτισµού (ΕΚΠΟΛ), και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση τίµησε, πέραν του Δήµαρχου Ρήγα Φεραίου και ο τ. Νοµάρχης και τ. Δήµαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης Πάνος, ο τ. πρόεδρος του Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου κ. Σκρίµπας Ιωάννης, ο ιδρυτής του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού κ. Μοράρος Κωνσταντίνος, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Τζανετοπούλου Αρετή, καθώς και πολλοί άλλοι.

Ιδιαίτερη µνεία γίνεται από τους διοργανωτές στα µέλη του Συλλόγου που για ακόµη ένα χρόνο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειµένου να φέρουν εις πέρας ένα εγχείρηµα δύσκολο, µε πολλαπλές λειτουργικές και οργανωτικές εκφάνσεις.

Η αλλαγή της ηµεροµηνίας κατά δύο µέρες αργότερα ήταν ακόµη ένα ζήτηµα που επέφερε επιπλέον δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά οι επισκέπτες αυτού του ιερού και ιστορικού χώρου έφυγαν µε ικανοποίηση και την υπόσχεση για επάνοδο του χρόνου. Το διάβα της Πανσελήνου στον µοναδικό ουρανό της Άνω Κερασιάς θα το συνοδεύσουν µουσικά ο συνθέτης ενορχηστρωτής Ζαφείρης Κουκουσέλης, ο Κωνσταντίνος Ζεµπίλας (τραγούδι), ο Αθανάσιος Τσιοπανάκης (τραγούδι), ο Ιωάννης Κουκουσέλης (κιθάρα), η Μαριάννα Λούµα (τραγούδι) και ο Ιωάννης Κουκουνίτσας (µπουζούκι). Επίσης, θα συµµετέχουν και οι Βιργινία Δρογγούλα και Δηµήτρης Γκοντέλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου