ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

στον-αλέξανδρο-παπαδιαμάντη-432466

Εκδήλωση τιμής στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Σκιάθο με τίτλο «στο αναλόγιο…διαβάζοντας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη τραγουδάμε και ψάλλουμε». Μετά από πρόσκληση της Α.Κ.Π.Σ. , μαθητές και καθηγητές του Πειραματικού Γυμνασίου Παλλήνης παρουσίασαν την Δευτέρα 28 Ιουνίου στο Παλιό Λιμάνι και την Τρίτη 29 Ιουνίου στην Πλατεία Παπαδιαμάντη, μπροστά στο σπίτι του μεγάλου διηγηματογράφου, αποσπάσματα από τα διηγήματά του «Ο γείτονας με το λαούτο», «Ο ξεπεσμένος δερβίσης», «Η Στρίγγλα μάνα» και το άρθρο του «Επιτάφιος και ανάστασις εις τα χωρία» διανθισμένα με παραδοσιακά τραγούδια συνοδεία λαούτου και νέϋ. Εξαιρετικό ήταν το σατιρικό του Αλ. Παπαδιαμάντη « Τι σε Δημητράκη καλέσωμεν….» με προεξάρχοντα τον καθηγητή και πρωτοψάλτη κ. Γ. Αρβανίτη.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Χάρης Δήμος, ανάγνωση-θεατρική απαγγελία, Αναστάσιος Ζαφειρόπουλος-Τσίγκας, ανάγνωση, θεατρική απαγγελία, βυζαντινός χορός, Βαρβάρα Ζήκου, ανάγνωση, θεατρική απαγγελία, Ελένη Κοντού, ανάγνωση, θεατρική απαγγελία, Ρωμανός Μπιλίρης, ανάγνωση, θεατρική απαγγελία, Γιώργος Σκαρλάτος, ανάγνωση, θεατρική απαγγελία, Θωμαή Σταυριανού, ανάγνωση, θεατρική απαγγελία, Αθανασία Σταυρογιάννη, ανάγνωση, θεατρική απαγγελία.

Επίσης συμμετείχαν οι καθηγητές: Γιάννης Αρβανίτης, πρωτοψάλτης, Θεοδώρα Βάρσου, βυζαντινός χορός-τραγούδι, Κ. Καλαϊτζάκης, λαούτο, Αγγελος Καλογερόπουλος, βυζαντινός χορός, Σύλβια Κουτρούλη, νέϋ και Βούλα Παπακωνσταντίνου, τραγούδι. Την επιμέλεια και διδασκαλία ανέλαβαν οι Κατερίνα Αλεξιάδη-Δήμητρα Τσίγκα και την επιλογή κειμένων οι : Κατερίνα Αλεξιάδη-Δήμητρα Τσίγκα- Αγγελος Καλογερόπουλος. Όπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό η επικεφαλής της ΑΚΠΣ, δημοτική σύμβουλος Αναστασία Φιλαρέτου «η ΑΚΠΣ αισθάνεται την ανάγκη για άλλη μία φορά να ευχαριστήσει τους καθηγητές και μαθητές που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και μας χάρισαν δύο μαγευτικές βραδιές».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου