ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υρώ Μανέ: Ανυπομονώ να επικοινωνήσω με το κοινό του Βόλου

υρώ-μανέ-ανυπομονώ-να-επικοινωνήσω-με-440882

Η γνωστή ηθοποιός μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη «Ρένα» και τη θεατρική της εμφάνιση στον Βόλο

Μετά τη μεγάλη επιτυχία, που σημείωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ βάζει πλώρη για τα μεγαλύτερα θερινά θέατρα όλης της χώρας, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κουντούρη. Την Πέμπτη 18 Ιουλίου ανεβαίνει στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» στις 21.30, ξεδιπλώνοντας στο κοινό τις σελίδες μιας θυελλώδους ζωής. Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και συγκλονιστική ταυτόχρονα συνάντηση με τη συγκεκριμένη ηρωίδα, ενώ υπογραμμίζει ότι μέσα από τη ζωή της αναδύεται η σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Συνέντευξη στη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

-Δημιουργική ενδοσκόπηση στις καλλιτεχνικές σας ευαισθησίες ο ρόλος της «Ρένας»;

Κάθε ρόλος ξεκινά με διάθεση ενδοσκόπησης, πόσο μάλλον η Ρένα που είναι μια ηρωίδα με χαρακτηριστικά πολύ «ξένα» σε μένα, καθώς είναι μια ιερόδουλη, που διανύει τη ζωή της με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας του 21ου αιώνα.

-Η ζωή της ηρωίδας, που ενσαρκώνετε, συνθέτει στιγμιότυπα της νεότερης Ελλάδας; Στο πρόσωπο της Ρένας αντικατοπτρίζεται, μεταφορικά, η ίδια η Ελλάδα;

Οταν διάβασα το βιβλίο του Κορτώ, η αίσθηση που μου δημιουργήθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ρένα είναι μια πολύπαθη ηρωίδα, ταλαιπωρείται, πέφτει, αδικείται, παλεύει, ματώνει και στο τέλος σηκώνεται και αγωνίζεται, αλλά δεν υποτάσσεται, είναι πως αν θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα όνομα στην Ελλάδα θα τη λέγαμε Ρένα.

-Ποιο είναι το στοιχείο, που αγγίζει την ψυχή του θεατή και έχει κατατάξει τη συγκεκριμένη παραγωγή στις πλέον επιτυχημένες της φετινής σεζόν;

Η δύναμη της ηρωίδας, η καλοσύνη της, η αισιοδοξία της και η αγάπη για τη ζωή, παρά τις απύθμενες δυσκολίες που έχει περάσει.

-Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα κάτω από τις γραμμές και πίσω από την αφήγηση της Ρένας, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, άραγε, για την ίδια την Ελλάδα;

Ακριβώς. Το απόσταγμα της ζωής της και η προτροπή της προς όλους μας πως η μοναδική αξία της ζωής είναι να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.

-Με ποια συναισθήματα έρχεστε στον Βόλο, μια πόλη και μια περιοχή με τις οποίες σας συνδέουν δεσμοί καρδιάς, αφού όπως είναι γνωστό διατηρείτε σπίτι στο Πήλιο;

Ανυπομονώ να έρθω και να επικοινωνήσω με το κοινό του Βόλου. Είναι πράγματι μια αγαπημένη μου περιοχή, την οποία έχω συνδέσει με πολύ όμορφες, προσωπικές μου στιγμές.

-Στο θέατρο και τον πολιτισμό γενικότερα πρέπει να αναζητήσουμε ψυχικά αποθέματα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βιώνουμε ως χώρα;

Το να πει ήθος κανείς και να παλεύει γι’ αυτό στην καθημερινότητά του και όχι μόνο επί σκηνής είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη το λιθαράκι που βάζει σε ό,τι εμπεριέχει η λέξη πολιτισμός.

Οι συντελεστές

Στον ομώνυμο ρόλο η Υρώ Μανέ. Συμπρωταγωνιστούν Αγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου. Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.

Θεατρική διασκευή Στέλιος Χατζηαδαμίδης, σκηνοθεσία Νικαίτη Κοντούρη, σκηνικά, κοστούμια Κωνσταντίνος Ζαμάνης, μουσική Παναγιώτης Τσεβάς, φωτισμοί Στέλλα Κάλτσου, επιμέλεια κίνησης Φρόσω Κορρού, βίντεο Στέφανος Παπαδόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη Θάλεια Γρίβα, βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου Μαρία Παπαδοπούλου, βοηθός φωτιστή Στέβη Κουτσοθανάση, φωτογραφίες Μαντώ Βασίλη, επιμέλεια μακιγιάζ, φωτογράφισης και βίντεο Ευάγγελος Κοντομούς.

Τιμές εισιτηρίων 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό, άνω των 65, 13 ευρώ ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων. Προπώληση βιβλιοπωλείο «Greek Books» Αντωνοπούλου 15 & Ιάσονος, τηλ. 2421032797 (Ολγα Μαχαίρα 6974871873 ή Μαρία Κωνσταντινίδου), Κεχαΐδης Μουσική Ηχος Φως 28ης Οκτωβρίου 118Α τηλ. 2421037891. Σε περίπτωση ακύρωσης της παράστασης δεν αναλαμβάνουν την εξαργύρωση των εισιτηρίων. Καπνοπωλείον «Γνήσιον», Τ. Οικονομάκη 41 με Σπυρίδη τηλ. 2421214024 (Απόστολος Οροκλός 6972686683).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου