ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λιλιπούτειοι δημιουργοί…

λιλιπούτειοι-δημιουργοί-433199

Αριστουργηματικές δημιουργίες δια χειρός λιλιπούτειων δημιουργών, εκτίθεται στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο, αποτυπώνοντας το εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιείται στα Εικαστικά Εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου. Η έβδομη, κατά σειρά, έκθεση περιλαμβάνει τα έργα 350 περίπου παιδιών, που μαθήτευσαν στα παρακάτω εικαστικά εργαστήρια: «Στέκι Παιδιού», Κέντρα Νεότητας (Αγίων Αναργύρων, Αγίου Γεωργίου, Νέας Δημητριάδας, Χιλιαδούς) του Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης του Δ.Ο.Υ.Κ. Τα έργα ζωγραφικής και κεραμικής που παρουσιάζονται, αποτελούν βασικές ασκήσεις των παιδιών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της φετινής χρονιάς, πάνω στο δημιουργικό αντικείμενο που έχουν επιλέξει, αποδίδοντας εύστοχα τις βαθιές καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες.

Εντύπωση προκαλεί, εξάλλου, στους επισκέπτες της έκθεσης η μεγάλη θεματική ενότητα που είναι αφιερωμένη στους πειρατές και τις γοργόνες, σε παραμύθια αλλά και στα πορτραίτα των παιδιών. Οι εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες αποδεικνύουν στην πράξη ότι η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την διαδικασία της μάθησης. Μέσω των εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου, οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και παράλληλα με την κατάλληλη παιδαγωγική καθοδήγηση, να αντλούν βασικά στοιχεία για την ζωγραφική, δημιουργώντας, κατά γενική ομολογία, αριστουργήματα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό των εικαστικών εργαστηρίων απαρτίζουν οι: Αιμιλία Γιάνναρου, κεραμίστρια, Ζίνα Διακουμή, κεραμίστρια, Μαργαρίτα Δουλκέρογλου, ζωγράφος, Ουρανία Καλαμποκά, ζωγράφος, Ελένη Καραντενίζη, κεραμίστρια, Κερασία Ντάτσιου, ζωγράφος, Αγγελική Παπαγεωργίου, ζωγράφος, Ντέμα Σκεμπέ, κεραμίστρια, Χριστίνα Στεφανούλη, ζωγράφος και Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος, που έδωσαν τις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις στους μικρούς δημιουργούς. Η έκθεση στο Κέντρο Τέχνης θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου και είναι ανοιχτή για το κοινό Δευτέρα – Σάββατο 10.00 -13.00 (πρωί), Τρίτη – Παρασκευή 18.00-21.00 (απόγευμα).

Γ. Υ.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου