ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποθεώθηκε η Δήμητρα Γαλάνη στη Ν. Ιωνία

αποθεώθηκε-η-δήμητρα-γαλάνη-στη-ν-ιωνί-458217

Η κορυφαία ερμηνεύτρια παρευρέθηκε στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Θριαμβευτική επιτυχία σημείωσε το αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου στη Δήμητρα Γαλάνη, με την κορυφαία ερμηνεύτρια να δίνει το «παρών», επευφημούμενη από πλήθος κόσμου που κατέκλυσε από νωρίς το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η προχθεσινή συναυλία καταγράφηκε στα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς, με πλήθος Βολιωτών να σχηματίζει ουρές έξω από το Ανοιχτό Θέατρο, προκειμένου να απολαύσει τη συναυλία.

Η εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου αποτέλεσε την πιο δυνατή επιβράβευση για το έμψυχο δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Βόλου, διδάσκοντες, γονείς και εκπαιδευτικούς, που έλαβαν τα εύσημα από την επίσημη προσκεκλημένη της προχθεσινής εκδήλωσης.

Η Δήμητρα Γαλάνη προσήλθε στον χώρο συνοδευόμενη από τη διευθύντρια του σχολείου Αρετή Τζανετοπούλου και μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία της οι παριστάμενοι την υποδέχτηκαν με το πιο θερμό τους χειροκρότημα. Η ίδια συγκινημένη για το αφιέρωμα υπογράμμισε ότι «τα Μουσικά Σχολεία επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και εναπόκειται στις κοινωνίες η απόφαση να τα συντηρήσουν. Εχουν μια πνευματικότητα τα σχολεία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα του Βόλου. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τα παιδιά να αγγίζουν ό,τι έχεις κάνει. Είναι πάρα πολύ σημαντικό» είπε.

Στο φινάλε της θριαμβευτικής βραδιάς η Δήμητρα Γαλάνη ανέβηκε στη σκηνή μετά από επιθυμία των παιδιών και ερμήνευσε μια εμβληματική δημιουργία του Βασίλη Τσιτσάνη, κλείνοντας με το «Ακρογιαλιές, δειλινά» τη συναυλία, με το πολυπληθές ακροατήριο να την αποθεώνει. Στον επίλογο της προχθεσινής συναυλίας καταγράφεται η παραίνεσή της στα παιδιά να μη σταματήσουν τη μουσική, κάνοντας αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους τη μαγεία των ήχων που γεμίζει την ψυχή με όμορφα συναισθήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου