ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο κιθάρας

σεμινάριο-κιθάρας-434700

Σεμινάριο κιθάρας με τον Γιώργο Φουντούλη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Βόλο, στις 5:30 το απόγευμα, στο Ωδείο Φουντούλη.  Το σεμινάριο απευθύνεται σε κιθαριστές όλων των επιπέδων και περιλαμβάνει ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα με τα ενεργά μέλη, με στόχο την ανάλυση και βιωματική προσέγγιση σε θέματα τεχνικής και ερμηνείας. Τα περιεχόμενα του σεμιναρίου αφορούν την αποδοτική μελέτη, δημιουργική ερμηνεία, σύνδεση του οργάνου με το σώμα, τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις, την προετοιμασία για εξετάσεις, συναυλίες κα.

            Ο Γιώργος Φουντούλης, ο οποίος θα διδάξει στο σεμινάριο, είναι σολίστ-καθηγητής κιθάρας και συνθέτης με διεθνή καριέρα και σημαντική παρουσία στη δισκογραφία και στη βιβλιογραφία, Ωδειάρχης, Manager με εξειδίκευση στο πολιτιστικό management. Έχει μόνιμη καλλιτεχνική συνεργασία με τις χώρες: Ιταλία, Αγγλία, Πολωνία, Καναδάς, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Πορτογαλία, Κίνα, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Κούβα, Τουρκία, κα. Εχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες με έλληνες και ξένους μουσικούς, και έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορα ορχηστρικά σύνολα, συμφωνικές ορχήστρες καθώς και με μικρά σύνολα μουσικής δωματίου.
Έχει ηχογραφήσει για τη Ραδιοφωνία και Τηλεόραση πολλών χωρών καθώς και για το BBC.
            Έχει παίξει έργα πολλών συνθετών σε Α΄ εκτέλεση ενώ αρκετοί συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους. Από το 1982 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται ως καθηγητής και σολίστ κιθάρας με πολλά Ωδεία, Πανεπιστήμια και σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από τις τάξεις του έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 200 κιθαριστές που κάνουν καριέρα είτε ως σολίστ είτε ως καθηγητές. Από το 1989 έλαβε μέρος ως Σολίστ και Καθηγητής σε Πανελλήνια και Διεθνή Φεστιβάλ. Το 1991 ίδρυσε το «Ωδείο Φουντούλη» το οποίο λειτουργεί με καταξιωμένους παιδαγωγούς και καλλιτέχνες και διοργανώνει ειδικά προγράμματα σπουδών, εκδηλώσεις, σεμινάρια, φεστιβάλ κ.λ.π. Μέχρι σήμερα σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία περισσότερες από 150 διεθνείς διοργανώσεις (φεστιβάλ, συνέδρια, κύκλους εκδηλώσεων κα) και εκατοντάδες εκδηλώσεις τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας. Επίσης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλά καθιερωμένα ετήσια Φεστιβάλ όπως τα: Διεθνές Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Βόλου, Διεθνές Φεστιβάλ InterArtia, Συνάντηση Μουσικής & Ποίησης Βόλου, κα. Από το 2008 είναι σύμβουλος και παραγωγός της εκδοτικής εταιρίας BERBEN. 
             Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 39930, 6 – 9 μ.μ.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου