ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε η Ναυτική Εβδομάδα

ολοκληρώθηκε-η-ναυτική-εβδομάδα-470409

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις – Τιμώμενη πόλη η Σμύρνη την ερχόμενη χρονιά

Εκλεισε ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας με τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Το θερμό χειροκρότημα και οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις των Βολιωτών κυριαρχούν στον απόηχο της διοργάνωσης η οποία την ερχόμενη χρονιά ανοίγει πανιά για τη Σμύρνη, ως τιμώμενη πόλη.

«Με το τρίπτυχο, πολιτισμός, συνεργασία, ενότητα, ολοκληρώνουμε και φέτος μια γεμάτη γιορτή που πλέον καθιερώθηκε, που προβάλλει την πόλη και την περιοχή μας, αναδεικνύει την Ιερά μας Μητρόπολη και τον φορέα της στον πολιτισμό, τη «Μαγνήτων Κιβωτός» και τους ανθρώπους της, κυρίως όμως την αδιάρρηκτη σχέση του Βόλου και της Μαγνησίας με τη θάλασσα και τις πόλεις της Μεσογείου».

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, γεμάτος συγκίνηση και χαρά, καταληκτικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, με την ολοκλήρωση για φέτος της Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο.

Ένα θεσμό που συνεχίζει να αφήνει όλο και εντονότερα το ίχνος του στις καλοκαιρινές δραστηριότητες πολιτισμού της περιοχής μας, που τον χαρακτηρίζει η ποιοτική συμμετοχή δεκάδων φορέων, η επιτυχημένη οργάνωσή του, αλλά και η διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση θεατών και επισκεπτών.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά πραγματοποιήθηκε και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο στον ίδιο φιλόξενο χώρο. Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην παραλία του Βόλου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τη γιορτή βιβλίου, που επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο από τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών και Χαρτοπωλών Μαγνησίας, με στόχο να συνεχίσει την παρουσία της στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας.

Εξαιρετική αίσθηση έκανε η επιλογή της τιμώμενης μεσογειακής πόλης, της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, λόγω της μεγάλης σχέσης της Μαγνησίας, του Βόλου και του Πηλίου και τον λόγο αυτό προσήλθε και κήρυξε την έναρξη ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.

Για ακόμη μια χρονιά η Ναυτική Εβδομάδα έδωσε τη δυνατότητα στην Ιερά Μητρόπολη διά της «Μαγνήτων Κιβωτός» να αναδείξει τη δυναμική και τις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας σε επίπεδο εξωστρέφειας και συνεργασίας. Η «Μαγνήτων Κιβωτός» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης για τη Ναυτική Εβδομάδα, κυρίως τους συμμετέχοντες φορείς και προπάντων τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Λιμεναρχείο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου, τους εθελοντές των χριστιανικών ομάδων, τους εργαζόμενους στην Ι.Μ.Δ., τους πατέρες και το προσωπικό του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τους επαγγελματίες της γύρω περιοχής για την υποστήριξη και την ανοχή, τους πενήντα περίπου φορείς, τον Νίκο Καλοβιδούρη και τους συνεργάτες του, προπάντων όμως τους επισκέπτες του Βόλου που «αγκάλιασαν» τις εκδηλώσεις, καθώς και τους πολυπληθείς θεατές, που από πολύ νωρίς καταλάμβαναν θέσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο και είχαν πάντοτε με έναν «καλό λόγο» να ευχαριστήσουν και να προτρέψουν και για άλλα τους διοργανωτές.

Αίσθηση έκανε και πάλι το αναμνηστικό της Ναυτικής Εβδομάδας, φιλοτεχνημένο ειδικά για τη διοργάνωση από τον εικαστικό Γιάννη Παπαϊωάννου, μέλους του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτός»».

Με αναφορά στη μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου θα συνεχιστούν οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα γίνονται καθόλη την περίοδο μέχρι το τέλος του 2019, με ακόμη ποιο έντονη συμμετοχή της ίδιας της τιμώμενης πόλης. Έχει προγραμματιστεί η παρουσία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, συνεργασία με την οργάνωση «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας» και τον πρόεδρό της Ανδρέα Ζαΐμη, διαλέξεις, εικαστικές και λογοτεχνικές αναφορές, παρουσίαση των ευεργετών από τον Ελληνισμό της Αιγύπτου, παρουσιάσεις βιβλίων, και θα ολοκληρωθούν με τον προγραμματισμό εκπαιδευτικής – προσκυνηματικής επίσκεψης στην Αλεξάνδρεια, όπως καθιερώθηκε πλέον με την επίσκεψη στην Κάτω Ιταλία το προηγούμενο έτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου