ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιερά προσκυνήματα στην Αίγυπτο»

ιερά-προσκυνήματα-στην-αίγυπτο-470474

Παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής της Ελένης Παύλου – Grossmann

Ολοκληρώθηκε η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο για 5η συνεχή επαναδιοργάνωση, με περισσότερες συνεργασίες, πλουσιότερο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων και συνέχιση της τιμητικής αναφοράς σε πόλεις και περιοχές της Μεσογείου.

Τιμώμενη μεσογειακή πόλη ήταν η Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου και την έναρξη κήρυξε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.

Η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο παρουσίασε πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού και εξαιρετική οργανωτική επιτυχία όλες τις ημέρες, στον ίδιο κυρίως χώρο που καθιερώθηκε πλέον στην παραλία του Βόλου, στον αύλειο χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επιπλέον όμως και στους χώρους όπου λειτουργούσαν εκθέσεις, όπως στο κτίριο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που λειτουργεί η έκθεση συλλογής της οικογένειας Αθανασίου Ζαφραντζά «Ο έναστρος ουρανός και οι αστερισμοί, με ιδιαίτερη αναφορά στην αστρονομία της Αλεξανδρινής Ελληνιστικής περιόδου», στον νέο επιβατηγό σταθμό του λιμένα Βόλου, που οι Λαρισαίοι Μιλτιάδης Τζιότζιος και Γιάννης Χριστάκης παρουσιάζουν την έκθεση «Στη θάλασσα των Αργοναυτών» μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Κορυφαία όμως στιγμή της εικαστικής αναφοράς της Ναυτικής Εβδομάδας αποτέλεσε η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Παύλου – Grossmann, με τίτλο «Ιερά προσκυνήματα στην Αίγυπτο. Αγιος Μηνάς Μαριώτης, Αγία Αικατερίνη Σινά, Ιερά Μονή Φαράν», που εγκαινίασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.

Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλο εικαστικό αλλά και παραστατικό ενδιαφέρον, μιας και στα έργα της Ελένης Παύλου – Grossmann, είναι αποτυπωμένες στιγμές από την Αγία Αικατερίνη του Σινά, από τον Άγιο Μηνά και από τα γύρω άγονα Ιερά βουνά.

Η Μαίρη Μιχαηλίδου επίτιμη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και αντιπρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτός», που είχε και την επιμέλεια της έκθεσης, θα πραγματοποιήσει την τελευταία ημέρα της έκθεσης, μεθαύριο Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ μια λεπτομερή παρουσίαση των έργων, ενώ θα αναφερθεί και στο συνολικό έργο της Ελένης Παύλου – Grossmann.

Για το σκοπό αυτό καλούνται όσοι αγαπούν τη ζωγραφική και ενδιαφέρονται για την Αγία Αικατερίνη του Σινά να προσέλθουν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο μεθαύριο το απόγευμα. Την επόμενη μέρα τα έργα της έκθεσης θα ταξιδεύσουν στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου