ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξίδι στην Κρήτη

ταξίδι-στην-κρήτη-471799

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιάννη Λεκάκη «Μινωίτες και Αμαζόνες»

Το βιβλίο του Κρητικού εκπαιδευτικού και λυράρη Γιάννη Λεκάκη με τίτλο «Μινωίτες και Αμαζόνες» παρουσιάζεται την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο rοοf garden της Κυψέλης στην παραλία του Βόλου, με τη συμμετοχή της προέδρου της Ενωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας Δήμητρας Μπαρδάνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Βασιλική Καρατάσιου – Τσιώλη γενική γραμματέας της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. , φιλόλογος, λογοτέχνης. Ευγενική παρουσία η Γρηγορία Πελεκούδα ποιήτρια, μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών.

Στην παρουσίαση συμμετέχει ο Στάθης Λιώτης μουσικός εκπαιδευτής, συγγραφέας.

«Θα ακουστούν μελοποιημένα τμήματα από τον συγγραφέα Γιάννη Λεκάκη, που με τη λύρα του θα μας ταξιδέψει σαγηνευτικά εκεί όπου οι Κουρήτες… τα δαιμόνια του Διός έδωσαν τα φώτα τους στους πρώτους Κρητικούς.

Η Κνωσός και οι εκατό πόλεις της Κρήτης ξετυλίγονται σε λυρικούς στίχους» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ποιητικό αριστούργημα βασισμένο στη μυθολογία γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο με τοπικούς ιδιωματισμούς και την κρητική διάλεκτο, εύκολο και ευχάριστο στην ανάγνωση, ένα ταξίδι στον κόσμο της μυθοπλασίας και της περιπέτειας. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ελένη Ζαχαριάδου εκπαιδευτικός, λογοτέχνιδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου