ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορωδιακή βραδιά στην Νέα Αγχίαλο

χορωδιακή-βραδιά-στην-νέα-αγχίαλο-474601

Διοργανώθηκε με επιτυχία στο αμφιθέατρο του πρώην δημαρχείου Ν. Αγχιάλου

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο στο αμφιθέατρο του πρώην δημαρχείου Ν. Αγχιάλου η 23η χορωδιακή συνάντηση του 7ου χορωδιακού φεστιβάλ της μικτής δημοτικής χορωδίας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου.

Η χορωδία της Νέας Αγχιάλου, 25 χρόνια από την ίδρυσή της, συνεχίζει τη δραστηριότητα και την προσφορά της στην καλλιτεχνική δημιουργία με κορυφαία εκδήλωση το χορωδιακό φεστιβάλ, που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η μικτή χορωδία συλλόγου γυναικών «Αγάπη» Περαίας, με την οποία έγινε η έναρξη του προγράμματος, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου, η μικτή χορωδία «Αρίων» Καρδίτσας και η χορωδία της Νέας Αγχιάλου. Οι εξαιρετικοί μαέστροι, χορωδοί και μουσικοί συνέβαλαν στην επιτυχία της χορωδιακής συνάντησης.

Οι χορωδίες παρουσίασαν το πρόγραμμά τους με αρτιότητα και ευαισθησία. Τα γνωστά και αγαπημένα έργα που ακούστηκαν συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό που ανταποκρίθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Η συμμετοχή του μουσικόφιλου κοινού απέδειξε την καλλιτεχνική αξία της χορωδιακής μουσικής και τη συμβολή της στον πολιτισμό.

Η χορωδία, με τη διεύθυνση της μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή και τη συνοδεία στο πιάνο της Φρόσως Γαρδικλή, πραγματοποίησε μία μεστή και εντυπωσιακή εμφάνιση, με ένα πρόγραμμα αγαπημένων Ελλήνων συνθετών και ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές προσδοκίες των φίλων της μουσικής δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Οι φιλοξενούμενες χορωδίες, πριν την εκδήλωση, ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο Πασχάλη Σταντσούρη στα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία παλαιοχριστιανικής εποχής της Ν. Αγχιάλου. Μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι σε παραλιακό κέντρο διασκέδασης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο αντιδήμαρχος Βόλου Μιχάλης Καπουρνιώτης, η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γιούλη Μποντού, ο πρώην δήμαρχος Ν. Αγχιάλου Γεώργιος Δράγνες, ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα» Ιωάννης Κίτσιος και πλήθος κόσμου.

Οι διοργανωτές εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού Βόλου Δέσποινα Κότογλου, τον πρόεδρο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Απόστολο Γαλάτη και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού Χρύσα Δραντάκη για το αμέριστο ενδιαφέρον στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η επιτροπή της χορωδίας συγχαίρει «τη μαέστρο Μαριάννα Σαμαρτζή και όλους τους χορωδούς μας για την κοπιαστική προετοιμασία και για τη θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησαν, δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου