ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση στο Μουσείο Τσαλαπάτα

εκθεση-στο-μουσείο-τσαλαπάτα-475701

Γνωστοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν την εικαστική τους άποψη

Ενδιαφέρων εικαστικός διάλογος με επίκεντρο τη γη και την τέχνη είναι η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Terra In – cognita», που φιλοξενείται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο Βόλο.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA Ελλάς) και συνδέεται άμεσα με την πόλη.

Με αφορμή την πρώτη ύλη του εργοστασίου, το χώμα και τον πηλό, οι καλλιτέχνες επιχειρούν να προσεγγίσουν έννοιες όπως η αποκέντρωση, η εντοπιότητα, αλλά και ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο πλαισίωσε και τροφοδότησε ποικιλοτρόπως τη βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης κατά τον 20ό αιώνα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης και ειδική γραμματέας της AICA Ελλάς Φαίη Τζανετουλάκου, ενώ την έκθεση συνοδεύει κατάλογος, συνέκδοση των δύο φορέων (ΠΙΟΠ – AICA).

Στην πρωτότυπη έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Διακομή, Θρασύβουλος Καλαϊτζίδης, Ζήσης Κοτιώνης, Παντελής Λαζαρίδης, Σωτήρης Μπατζιάνας, Μαρία Παπαδημητρίου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Νίκος Ποδιάς, Μαρία Χατζηνικολάου, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου με ωράριο λειτουργίας καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00, έως 15 Οκτωβρίου, και 10.00 – 17.00 από 16 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου