ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδικά χοροπατήματα στα μονοπάτια των Κενταύρων

παιδικά-χοροπατήματα-στα-μονοπάτια-τ-477039

Το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 20.00 κλαρίνα, νταούλια και βιολιά θα ηχήσουν στην Πορταριά και ο κύκλος θα γίνει πολύ μεγάλος από μικρούς χορευτές παραδοσιακών συλλόγων, που θα συμμετέχουν στο 20ό φεστιβάλ παιδικών χορευτικών ομάδων «Παιδικά χοροπατήματα στα μονοπάτια των Κενταύρων». Ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιο» διοργανώνει και φέτος μια γιορτή με επίκεντρο το παιδί και την αγάπη του για την παράδοση και τον χορό.

Μαζί με «Το Ορμίνιο» θα βρεθούν στη σκηνή του γραφικού πέτρινου θεάτρου Πορταριάς «Αη – Ταφίτικο» 250 παιδιά χορευτές και οι συνοδοί τους από τους Πολιτιστικούς Σύλλογος Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, Γυναικών Δωρίου Μεσσηνίας, Μικρασιατών και Κατοίκων Αγίου Ιωάννη Σερρών, «Αλησμόνητες Πατρίδες», Νέων Επιβατών Χαλκιδικής, Πολυγύρου Χαλκιδικής «6 Βρύσες», Γυναικών Ανδρου «Χορεύανδρος», Οξυωτών Ν. Αγχιάλου και Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Ολα τα τμήματα θα χορέψουν με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από τους Νίκο Κερασιώτη κλαρίνο, Χρήστο Δασκαλόπουλο βιολί, Κωνσταντίνο Μούτο λαούτο, Φανή Μπαρμπή τραγούδι και Αναστασία Λύτρα κρουστά.

Μια έκπληξη ετοιμάζεται επίσης από τους διοργανωτές σε συνεργασία με τη Σταυρούλα Μαστρογιάννη, η οποία θα δώσει έναν ιδιαίτερο παιδικό τόνο στην εκδήλωση, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου με μουσική και χορό.

Ο ΑΕΣ «Το Ορμίνιο» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, τη «Μαγνήτων Κιβωτός» και τον σύνδεσμο Αργοναύτες 2008 για την αμέριστη στήριξή τους και όλους τους χορηγούς, οι οποίοι πάντα βοηθούν τον Σύλλογο να συνεχίζει το μακρύ πολιτιστικό ταξίδι της εξάπλωσης της ιστορίας και της παράδοσης του Πηλίου και της Πορταριάς μέσω της παγκόσμιας κοινής γλώσσας της μουσικής και του χορού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου