Μουσικό ταξίδι στην Αλεξάνδρεια

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-11, 10:45:30
Από συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου
Μουσικό ταξίδι στην Αλεξάνδρεια

Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στην παραλία στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

Συναυλία αφιερωμένη στην Αλεξάνδρεια θα δώσει η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στην παραλία της πόλης στο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας, πάντα υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Φουντούλη.

Με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, πρόσφατα βραβευμένη με το παγκόσμιο βραβείο «Queen Guitar Orchestra in the World», θα πραγματοποιήσει μια ιστορική μουσικοποιητική διαδρομή από τον 3ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα, προβάλλοντας τις στενές σχέσεις και τις παράλληλες διαδρομές της Αλεξάνδρειας με την περιοχή μας και γενικότερα με τον Ελληνισμό.

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει τον ύμνο της Αλεξάνδρειας, ένα επικό άσμα που γράφηκε πρόσφατα σε ποίηση της Μαίρης Τσακνάκη - Γαβαλά και τον ύμνο της Κύπρου με τίτλο «Αντίλαλος» προς τιμή της Αλεξάνδρειας σε ποίηση του Αδάμου Μουζούρη και μουσική του Γιώργου Φουντούλη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικά έργα σε ποίηση του Αλεξανδρινού ποιητή Απολλώνιου Ρόδιου («Αίσων»), του Καβάφη («Πρέσβεις από την Αλεξάνδρεια» κ.α.), του Καζαντζάκη και του Ελύτη, σε πρώτη παγκόσμια μελοποίηση από τον Γιώργο Φουντούλη.

Τη συναυλία θα προλογίσει η Μαίρη Τσακνάκη - Γαβαλά, επίτιμη πρόεδρος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα παρουσιάσει ο Νίκος Βαραλής.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι Μαρίνα Βολουδάκη, Ανέστης Λουλούδης, Χάρης Λουφόπουλος, Εμμανουέλα Δεσποίνη, Χάρης Κουτσουμπέλιας, Ευαγγελία Χύμα, Ζέφη Αποστόλου, Βασιλική Χατζηγιάννη, Μαριαλένα Δούλου, Αντώνης Ιβανούδης, Μιχάλης Ιβανούδης, Μαίρη Τσεκούρα, Ειρήνη Λιώτη, Μαρία Αντωνίου, Ελευθέριος Κωτίδης, Ιωάννα Παπαγεωργίου, Αγγελική Φουντούλη, Ιάσων Βελέντζας, Βασίλης Σιμόπουλος, Κατερίνα Σολδάτου, Βαγγέλης Αλιώρης, Νικόλας Κοχίλας, Αριάνα Κοχίλα, Κωνσταντίνα Βλάχου, Δημήτρης Γάτος, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, Θεοδοσία Ηλιάδη, Γιάννης Ηλιάδης, Φρίντα Ηλιάδη, Εύα Λώλου, Καλλιόπη Λώλου, Απόλλων Μητσάκης, Κωνσταντίνος Μπολούτσος, Άννα Νάκου, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, Μαρκέλλα Παπαρίζου, Μαρία - Μυρσίνη Σακαλάκη, Γιώργος Σουίπας, Δούκισσα Σουίπα, Δημήτρης Τουτουτζόγλου, Νηρέας Χορός κ.ά.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=