ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον Παλαιολόγο Θεολόγου

αφιέρωμα-στον-παλαιολόγο-θεολόγου-480078

Κλείνει απόψε ο κύκλος στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς

Στην αίθουσα εκθέσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου ο Παλαιολόγος Θεολόγου συνομιλεί με τον ζωγράφο Δ. Ψυχούλη, στο κέντρο ο Κ. Μακρής, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ε. Σεφεριάδου – Πρίντζου και ο ζωγράφος Θ. Φάμπας

Ολοκληρώνεται σήμερα στις 20.30 το αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του διακεκριμένου Βολιώτη καλλιτέχνη Παλαιολόγου Θεολόγου στο Πορφυρογένειο Αγριάς, με μια μουσικοποιητική βραδιά, την επαναπροβολή του ντοκιμαντέρ και επισημάνσεις για το έργο του.

Η παρουσίαση του αφιερώματος ήταν μια πρωτοβουλία του ιδρύματος Ν. & Ε. Πορφυρογένη της Αγριάς ως καλλιτεχνικό μνημόσυνο δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, που συνδιοργανώθηκε με την Περιφερειακή Ενωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας. Η έναρξη έγινε με τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης έργων του καλλιτέχνη, την πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα -Παλαιολόγος Θεολόγου 1930 – 2017», καθώς και με την έκδοση καταλόγου.

Τελευταία μέρα λειτουργίας της έκθεσης η εκδήλωση περιλαμβάνει την εκ νέου προβολή του ντοκιμαντέρ που θα συνοδευτεί με αγαπημένα ποιήματα και μουσικές του καλλιτέχνη, καθώς και με επισημάνσεις για το έργο του. Την προβολή θα ακολουθήσει συνομιλία της επιμελήτριας της έκθεσης Χρύσας Δραντάκη με τον γνωστό καλλιτέχνη, Σκιαθίτη στην καταγωγή, Γιάννη Μιχαηλίδη, φίλο του Π. Θεολόγου και συνοδοιπόρου στα μετά την εξορία χρόνια για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο οποίος θα επισημάνει κομβικά σημεία της καλλιτεχνικής πορείας του.

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με αγαπημένα ποιήματα του Π. Θεολόγου, που θα διαβάσει η Κατερίνα Αντωνακάκη και θα συνοδεύσει με αγαπημένες του μουσικές διασκευασμένες για πιάνο η πιανίστα Νεκταρία Παπαδημητρίου. Το ντοκιμαντέρ «Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα -Παλαιολόγος Θεολόγου 1930 – 2017» αναφέρεται στο ταξίδι ζωής του ανθρώπου που επιμένει επειδή γνωρίζει ότι προορισμός του είναι η ζωγραφική και η ταραγμένη ιστορική πορεία της χώρας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου