ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητές της Ν. Αγχιάλου ανέβασαν την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

μαθητές-της-ν-αγχιάλου-ανέβασαν-την-ε-481253

Μία εξαιρετική παράσταση παρακολούθησαν μαθητές και γονείς του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου την ημέρα παρουσίασης του πολιτιστικού προγράμματος «Αρχαίοι ελληνικοί τόποι, θεατρικοί και άλλοι αγώνες», που υλοποιήθηκε στο σχολείο τη φετινή σχολική χρονιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές της Γ΄ τάξης ανέβασαν τη θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε διασκευή του Δημήτρη Ποταμίτη με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Μπάκα Αικατερίνης, Νικολάου Αχιλλέα και Ρούσση Νικολέττας, ενώ σημαντική υπήρξε η συνδρομή της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών του σχολείου, κ. Δραγάτση Πολυξένης στη δημιουργία των σκηνικών της παράστασης. Μέσα από την κωμωδία του Αριστοφάνη οι μαθητές ύμνησαν τις χαρές της ειρηνικής ζωής, πρόσφεραν στο κοινό τους γέλιο, ευφορία, αισιοδοξία και ελπίδακαταδικάζοντας παράλληλα, τον πόλεμο και όσους τον καπηλεύονται.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Νικολού Χριστίνα, Κοντογιάννη Άννα, Τσιτσάνη Εύα, Μπούσδα Αθηνά, Ρούσσα Ευαγγελία, Αργυρίου Βασιλική, Κέρτσι Ζαντήγιε, Ρίζου Ξενιά, Σιαμουρέλλη Στελλίνα, Βλαχάβα Ταβάφη Αναϊτα, Κυριέρη Λυδία. Ο Κυπαρισσός Μάριος συνόδευσε με την κιθάρα σε γνωστούς ήχους του νεότερου ελληνικού τραγουδιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου