ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές συνέδριο στο Μουσείο στο Τσαλαπάτα

διεθνές-συνέδριο-στο-μουσείο-στο-τσαλ-490328

«Data – stories» από σήμερα στον Τσαλαπάτα με τη συμμετοχή ερευνητών

Καινοτόμο διεθνές ακαδημαϊκό συνέδριο το «Data – stories», το 1ο ελληνικό confestival, που θα διεξαχθεί στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο Lab Art και στο Αίθριον Day & Night από σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου έως και μεθαύριο Κυριακή 2 Ιουνίου.

Μια γιορτή για νέους ερευνητές δημιουργούς, αλλά και το ευρύ κοινό είναι το συνέδριο, που διοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) και το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΕΚΑ).

Η κεντρική ιδέα πίσω από το «Data – stories» είναι να εξετάσει τις ριζικές αλλαγές και μετασχηματισμούς στον τρόπο που αφηγούμαστε ιστορίες στην εποχή των αλγορίθμων, των βάσεων δεδομένων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των συμμετοχικών πολιτισμών.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και θα παρουσιάσουν το έργο τους συνολικά 45 ομιλητές, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από Ελλάδα, υπόλοιπη Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική. Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο θα γίνουν τρία στρογγυλά τραπέζια με ειδικούς από επιστημονικά πεδία όπως οι ψηφιακές και πειραματικές ανθρωπιστικές επιστήμες, media, gaming studies, ψηφιακή, οπτική και πολυτροπική εθνογραφία.

Θα αναλυθούν ποικίλα θέματα της ψηφιακής καθημερινότητας, όπως οι εφαρμογές dating στα κοινωνικά μέσα, online παιχνίδια, instastories και social media influencers, e-learning πλατφόρμες, σειρές επιστημονικής φαντασίας, ψηφιακές αφηγήσεις στην πόλη, ζητήματα δωρεάν εργασίας στον ψηφιακό κόσμο και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα σήμερα Παρασκευή 15.00 και αύριο Σάββατο 1 Ιουνίου στις 21.00 στο πλαίσιο του συνεδρίου θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, το «Data – cafe» με υπολογιστές και tablet στον χώρο του Αίθριον εστιατόριο – καφέ.

Αύριο Σάββατο 1 Ιουνίου από τις 21.00 ξεκινούν οι προβολές ταινιών -ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το φεστιβάλ εθνογραφικού κινηματογράφου της Αθήνας.

Ολες οι εκδηλώσεις και ομιλίες είναι με ελεύθερη είσοδο. Η γλώσσα εργασίας του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου