ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτης πρωταγωνιστής στη νέα σειρά του Μανουσάκη

βολιώτης-πρωταγωνιστής-στη-νέα-σειρά-495133

Ο Αργύρης Πανταζάρας συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο στο τηλεοπτικό στο «Κόκκινο ποτάμι»

Βραβευμένος Βολιώτης ηθοποιός ερμηνεύει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά υπερπαραγωγή του Open TV «Το κόκκινο ποτάμι», που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και έχει ήδη προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Αργύρης Πανταζάρας, που ερμηνεύει τον Θέμη στη σειρά, κάνει το πρώτο του μεγάλο τηλεοπτικό βήμα, σε μια παραγωγή αξιώσεων, που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Βολιώτης ηθοποιός συμμετέχει στην πολυαναμενόμενη σειρά του γνωστού Ελληνα σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι», η οποία ξετυλίγει το χρονικό της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους και θα προβληθεί το ερχόμενο φθινόπωρο από τη συχνότητα του Open TV.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει για τη νέα σειρά υψηλών κινηματογραφικών προδιαγραφών, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και αφηγείται τα δραματικά γεγονότα, που σφράγισαν μία από τις πλέον μελανές σελίδες της νεότερης ιστορίας.

Πρωταγωνιστούν οι Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Χαρά – Μάτια Γιαννάτου, Αργύρης Πανταζάρας, Θοδωρής Φρατζέσκος, Γιώργος Ταμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δήμητρα Σιγάλα, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Κώστας Ξυκομηνός, Νικόλας Παπαγιάννης, Σωτήρης Τσακομίδης, με το καστ να πλαισιώνεται από πολλούς ακόμη ηθοποιούς.

Σημαντική στιγμή

Σημαντικό κεφάλαιο στην ανοδική καλλιτεχνική πορεία του Βολιώτη ηθοποιού είναι η συγκεκριμένη σειρά, με τον ίδιο να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο Θεμιστοκλής Παυλίδης, ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει στη σειρά, είναι από τον Πόντο, έχει πολεμήσει στον Μακεδονικό Αγώνα και τον συναντάμε να επιστρέφει από έναν πόλεμο στην Κωνσταντινούπολη και κατόπιν να πηγαίνει στην οικογένειά του.

«Είναι ένας ρόλος, που καταπνίγει τον πόνο, συγκρατεί τα δάκρυά του και το αίμα στα χέρια του ταυτόχρονα και επιστρέφοντας από τον πόλεμο, έχοντας πια το μετατραυματικό σοκ, συναντά έναν καινούργιο δρόμο. Προσπαθεί να τον αποφύγει, δηλαδή προσπαθεί να αποφύγει τη λύση των όπλων και του πολέμου, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς» αναφέρει.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός υπογραμμίζει παράλληλα ότι πάντα ήταν στα πλάνα του η τηλεόραση, αλλά «πάντα πρέπει να έρθουν η κατάλληλη στιγμή και οι σωστές συνθήκες. Είναι μια πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς» είπε.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «μεγάλο στοίχημα» για κάθε ηθοποιό τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη σειρά αξιώσεων με εκατό πρωταγωνιστικούς ρόλους, που ο καθένας παίζει καταλυτικό ρόλο στην ιστορία.

Ο Αργύρης Πανταζάρας εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή στη μεγάλη παραγωγή και ταυτόχρονα τον θαυμασμό του για τον Μανούσο Μανουσάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει σαν «Μικ Τζάγκερ της τηλεόρασης».

«Η σχέση σκηνοθέτη – ηθοποιού με συγκινεί ιδιαιτέρως, γιατί στην πραγματικότητα μαθητεύω δίπλα του αυτή τη στιγμή. Ερχεται και ψιθυρίζει κάτι στο αφτί την κατάλληλη στιγμή και όλα ανθίζουν μπροστά στην ιστορία» υπογραμμίζει ο Βολιώτης ηθοποιός.

Θεατρική παραγωγή

Κάτω από τα φώτα της σκηνής ο ταλαντούχος ηθοποιός σκηνοθέτησε την επιτυχημένη παράσταση «Elephant song», που είναι βασισμένη στο έργο του Καναδού Nicolas Billons και παρουσιάζεται στο θέατρο της οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Μάξιμος Μουμούρης, η Ιριδα Πανταζάρα και ο Αργύρης Πανταζάρας, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή με την αδελφή του.

«Είναι μια παράσταση, που στήθηκε με τρυφερότητα, ευαισθησία, ο σκοπός ήταν η συγκίνηση απέναντι σε κάποια ευαίσθητα κοινωνικά θέματα με τον πιο ευγενικό τρόπο. Γενικά σε κάθε εποχή πρέπει να ανακαλύπτουμε καινούργιους τρόπους για να επικοινωνήσουμε και θεωρώ ότι σε μια εποχή βίας και κακοποίησης πρέπει να στραφούμε με μεγαλύτερη ευαισθησία και μεγαλύτερη ευγένεια» επισήμανε ο ίδιος.

Τη μετάφραση υπογράφει η επίσης Βολιώτισσα Ελίνα Μαντίδη, όπως και τη διασκευή μαζί με τον Αργύρη Πανταζάρα, ενώ Βολιώτισσα είναι και η Ηλένια Δουλαδίρη που επιμελήθηκε στο σκηνογραφικό και ενδυματολογικό σκέλος. Η παραγωγή ανήκει στην ομάδα momentum, ενώ τα εύσημα του θεατρόφιλου κοινού σε συνδυασμό με τις ενθουσιώδεις κριτικές υπογραμμίζουν την ένθερμη αποδοχή μιας ενδιαφέρουσας καλλιτεχνικής πρότασης που συγκλονίζει τον θεατή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου