ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γιορτή ξανάρχεται!

η-γιορτή-ξανάρχεται-505038

Οπως κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου η πόλη ετοιμάζεται να πλημμυρίσει με νότες και μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής. Η φετινή χρονιά συμπίπτει με τα 20 χρόνια παρουσίας του θεσμού στην Ελλάδα και μας καλεί όλους να αποτελέσουμε μέρος της μεγάλης γιορτής.

Οι εκδηλώσεις στον Βόλο είναι συνδιοργάνωση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, ενώ πανελλαδικά τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Ανάπτυξης ως μια αφιλοκερδής πρωτοβουλία για την ανάδειξη της μουσικής σκηνής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού πανελλαδικά, η τοπική διοργάνωση του Βόλου κατέχει μια περίοπτη θέση ως μια από τις πιο πλούσιες σε πληθώρα εκδηλώσεων και συμμετοχής κοινού. Σκοπός είναι να έρχονται κοντά μεγάλοι και νέοι , με έναν τόνο δημιουργικότητας και ανταλλαγής ιδεών.

Αλλά η γιορτή αναζητά και άλλες προτάσεις κρατώντας ανοικτή υποβολή προτάσεων στο [email protected] μέχρι και μεθαύριο 21 Μαΐου.

Οι δράσεις, που ενώνουν σημεία της πόλης με διάφορα είδη μουσικής, περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως κάθε χρόνο συναυλία Δημ. Ωδείου Βόλου στην παραλία του Βόλου, δράση στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, που μάλιστα μόλις εγκαινίασε τη νέα μόνιμη έκθεσή του, εκδήλωση στον χώρο του Τσαλαπάτα με τη σύμπραξη του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, blues και rock live στα στενά της Μεταμόρφωσης και στις οδούς Κουμουνδούρου και Τάκη Οικονομάκη, dj parties στα Παλιά και αρκετές ακόμα δημιουργικές νότες. Αναμένεται ήδη το εορταστικό main stage να καταλάβει χώρο των Πανεπιστημίων με special guests από όλη την Ελλάδα και περίπτερα δημιουργών σε έκθεση.

«Το καλοκαίρι φτάνει και η γιορτή είναι μια αφορμή να μετατρέψουμε τις σκέψεις σε χαμόγελα και την παρουσία μας στον δημόσιο χώρο σε χαρά. Γιατί όταν η μουσική γιορτάζει είμαστε όλοι καλεσμένοι και η μουσική μπορεί να μας ενώσει όλους» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου